Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фетален алкохолен синдром- (ФАС)

Дискусија во 'Бременост' започната од <3 pleza4e <3, 5 август 2015.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Овој совет примени го на себе, читај, истражи што внесуваш во себе и пренесуваш на две бебиња, не се рекла казала муабети, не е нешто што можеш да го негираш.
    Наместо да споредуваш со глупости обрати внимание кај што треба. За друг си должна, не за себе, затоа стави го егото на страна и прочитај нешто од постираното. :)

На Lilit, bittersweet, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    170.667
    @iki26
    Абе најдов на нет ама не им верувам баш. Свашта пишуваат. Викаш и за аргетата "лажат".
    А богами ти овде делуваш најначитана.Само ти зеде став алкохол дека е во ред да се пие во бременост. Колку знам и шеќерот ти беше малку покачен. Ама нели,и тоа нема врска...затоа тебе те прашав.

На cresa-jagoda и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    А не примети колку е вицкаста малата? Или не важи тоа за други,само за нас неколки членки. И воопшто не се грижите за мене,ние супер сме си,растеме и мрдаме.

Последна измена од модератор: 26 август 2017
    На stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Баш мајка ми вели дека додека била бремена чуствувала огромна желба за пиво. Пивнувала само по 2-3 голтки колку да и помине меракот. Мислам дека во така мала количина не е проблем. И онака пивото има низок процент на алкохол.

На mariz, stevemila и Momichka им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Се шалев со паштетава,сепак со алкохол не е споредливо ама баш ништо....кога се работи за поголеми количини

Не ми е јасно зошто се напнувате онолку
    Ваљда секоја бремена жена знае што е штетно а што не во бременоста останатото е сопствен избор
    Мислам неможе вино да се спореди со грозје,или јачмен со пиво не е ни близу исто
    Ако некој одбрал да пие секој ден кригла пиво не значи дека треба да се линчува или да му се суди
    Секој си знае за себе

На forumce, duffi и stevemila им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Некои стварно за сѐ знаат да кажат. Од тоа како некои жени не заслужувале да бидат мајки оти немале ден работен стаж, како некои од клупите одма останувале бремени а тие со работа,со спремана куќа со сѐ немале деца, знаат која трудница што мака си има. Ама кога станува збор за породување, не раѓаат ако нема царски рез, никако. Нели мислите дека претерувате? Зошто се замарате со тоа која што јадела или пиела?
    Коментарите ви се за срам.

На HoneyBun, Вереничка, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Нашите коментари се за срам? А не е срамота кога се одобрува алкохол да се пие во бременост кој директно се пренесува кај бебето?
    Нешто е измешано тука, хммм...

На Lilit, bittersweet, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    За бубче беше мислењето, не се правите наудрени.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Ајде @Bubce38 @iki26 не ја полнете темата со оф топици и навреди.

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Секое мислење кое е навредливо се брише. Држете ниво при дискусијата.

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    170.667
    Ама шо срамно виде у мојо коментар. Таа се изјасни дека е ок алкохол и дијазепам у бременост.
    Ти кај се виде прозвана?
    Ако не сум бремена ко тебе,не значи дека треба да прифатам дека нејзиното е ок!
    И ти пиеш такви ствари?

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не пијам златна апови јас ама ако треба да пијам, ќе пијам. На неа ѝ се од доктор препишани. Ама не уствари што разбира докторот, ти знаеш повеќе.
    Кукла, нели е навредливо да се каже дека му фали дијазепам или кригла пиво? Или саркастично да се напише нели ти беше шеќерот покачен?

На Momichka, iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.474
    @iki26 не ми треба ни дозвола за да ти реплицирам, ниту да ме познаваш треба.
    Ама еве последен пат ти се обраќам, искрено и најдобронамерно се надевам ќе допрат информациите до тебе и ќе сфатиш дека не си во право. Кај тебе според кажаното и не станува збор за умерено внесување алкохол. Прочитај на линковите, информирај се и почни да ги заштитуваш децата што ги носиш и не им штети свесно од инает или неинформираност. Одговорноста е твоја.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ти пак со мене се фати. Гледаш дека не ти одговарам.
    Никој не те прозива за ништо,што се мешаш кај што не ти е местото.Искрено прв пат те читам во темава и ти веднаш зајадлива и вицкаста.
    @kukla21 нема веќе да пишивам офф ама нека не се замараат безпотребно со мене.

На pile30, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Мене ми се за срам коментарите од членки што со години се бореле за дете и сега кажуваат колку е умерено,срамота после толку трнлив пат.
    За близначка бременост треба посебен третман колку што знам јас а уште пиво да се напиеш и диазепам едно огромно браво.
    Главата ме корнеше плачев што ме боли ама апче не се напив.
    Убаво рече една докторка која повеќето ја плукате ама е многу стручна за овие работи.
    Пијте вие пушите и после ќе си ги крстите децата аутистични.

На Lilit, Lolipop23, Kitten и 9 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А дали стои мислењето уште?! Ако нешто сметаш дека е навреда и уште стои пријави го.

Темата е за алкохол во бременост. Не ики. Ајде држете се до неа.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Воопшто не се секирај за мене се што треба информирана сум,и повеќе од што треба.

На Dust, Momichka, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.861
    Допаѓања:
    13.485
    Една чаша пиво или вино и тоа многу ретко може и не штети мислам. Ама дијазепам, не можам да разберам кој доктор тоа го кажал. Аналгин не смееш во бременост, а не, пак, дијазепам.

На cresa-jagoda и Bubce38 им се допаѓа ова.
  19. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Многу тензии има во темава ама слично како и во темата за цигарите и бременоста исто се препукувањата на "светиците" и "отпуштените". Еве јас ќе признаам дека бев "светица" од денот кога дознав дека сум трудна до денот кога и го дадов последниот подој, вкупно 20 месеци. Бидејќи не сум по пороците фала богу немав пиено алкохол ни првите месеци додека не знаев за бременоста. Моето мени во бременост беше подредено јас и бебебто да добиваме оптимално хранливи материи за да сме здрави, во темата мени за трудници имаше и чудни коментари како сум била на диети и сл, меѓутоа не ми е важно тоа, тоа беше мојот избор. Бело брашно, рафинирани шеќери, морска храна како школки, туна и сл не јадев, лакови за нокти, фарби за коса и други производи со многу хемикалии максимално избегнував.
    Да бидеш мајка е најубавата и најтешката работа на светот, од првиот ден го штитиш чедото со својата утроба и до последниот свој ден ќе му посакуваш само најдобро...

На Lolipop23, orhideea, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Dijazepamot kako lek e dozvolen vo bremenost, no vo nikoj slucaj ne se pie za nesonica.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.