Готово го направив. Имаше опција да стиснам дали сакам да ми стигнуваат известувања за сеќавања од минатото.
https://kompjuteras.com/facebook-dodatna-podesavanja-privatnosti/ Има корисни работи околу подесувањето (како на пример информацијата за тоа дека ако не сакаш да добиваш во инбокс пораки од непознати треба да се смени годината на раѓање (т.е. да ја промениш годината, демек си малолетен ).
После колку време може да се промени датата на раѓање на ФБ? Ја сменив годината на раѓање (со цел да не можам да добивам пораки од непознати, ама се зафркнав ).
После 1 месец, и тоа ќе биде последна промена, нема да може повеќе да се менува ни датата ни годината.
Како можам да ги исклучам нотификациите што ми се покажуваат на компјутерот од фејсбук? Притиснав по грешка пред некој ден и сега цело време ми се покажува доле десно дека некој објавил нешто во некоја група, постирал нешто итн.
Дали ви се случило пораката да е пратена и да е уклучен другиот корисник да покажува само sent ,а не и delivered ? Дали воопшто таа порака ќе стигне некогаш или по стопати да праќам? Баш на најбитниот разговор не стигна последната порака и тоа двапати ја пратив и исто си е само sent
На chatot има некаква врска со тоа што се менуваат местата прри вклучување на пријатлите Пример ако другарка ми е прва кога се вклучи сестра ми дојде над нејзе На што се должи тоа или нема никкакво значењ?
Дечки, aкo се пуштaм oд друг ФБ прoфил вo incognito window ќе му стигне ли пoрaкa нa тaa личнoст декa некoј друг се пуштил? Нели кoгa се пуштaш нa ФБ ти дaвa лoкaцијa, време и oд кoј пребaрувaч се лoгирaл?
Колку почесто зборуваш со личноста, толку погоре ти е во чет прозорот. Официјално, нема. Неофицијално, тие девет пријатели што ти се појавуваат кога си сама на твојот профил (под профилната слика де) се луѓето кои најчесто ти го посетуваат (но и ти им го посетуваш) профилот.
Тогаш, можно е да ти се симпатии што ги „демнеш“ така почесто. Шала настрана, еве ти ги факторите (basic English): This depend on various factors: Number of times you have interacted with this person recently (Initiated by you) Number of times your friend has interacted with you recently (Initiated by your friend) How often You search for this friend in FB Search. How often Your friend searches for you in FB Search. You interacted with your mutual friends of this friend recently. You became friends with this new person recently. You have many common interests ( in your/your fiend's profile )
Знам еден човек шо фејсбук стално го вика фајсбук...е не можам повеќе После некое време зборот фајсбук го слушнав на претстава на Солза и Смеа