Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фејсбук (Facebook)

Дискусија во 'Слободно време' започната од Shaila, 4 октомври 2011.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Отвори гугл хром, горе десно во опции избери settings. Понатаму од левата страна ќе ти се појават history/extensions/settings, повторно избери settings. Скролај надолу сè до Passwords and forms -> Offer to save your web passwords -> кликни на Manage passwords. Кликни на пасвордот и избери show. Ова ако ти е сејфуван на пц-то.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Луѓе ве молам за помош.
    Значи една натрапничка кога и да ставам слика на Фб се означува на истата.
    Знам дека може да се направи Remove Tag, ама не можам цело време да одам по неа:devil:
    Дали има опција со која можам да ја ограничам да не може да се означува, или решението е повторно да и' ставам Block?

3. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па кажи и да не се означува.

4. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    @Marick14 мислиш дека не сум и' кажала?

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    @Sfera оди на нејзиниот профил, со маусот помини на делот што е: Friends, кај кавер сликата што и е,десно..ќе ти отвори мени, Add to another list избери и потоа Restricted. Вака девојчето нема да гледа ништо од твојот профил... освен ако се ти е public на ѕидот, не знам дали тогаш има ефект.

На Sfera му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    А таа листа како да ја најдам кај мене и да си додавам кој не сакам да ми гледа?

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    @Marick14 на ист начин, секој од луѓето кои не сакааш да ти го гледаат профилот, ќе го направиш она од погоре..одиш на нивни профил, кај делот каде пишува Friends... следи го она што го имам кажано. На истите после можеш и да им се скриеш,да не им се појавуваш кога си он-лајн, така што, во делот каде ти се излистани од чатот пријателите.. долу, најдолу десно ќе видиш две ситни иконки, едната,последната е new msg другата ти е options, кликни на неа - options. Ќе се појави мени од кое ќе избереш Advanced chat settings... od toa meni, stiklirano neka ti e turn off chat for some friends тука можеш поединечно да ги ставиш тие што нејќеш да гледаат дека си он-лајн, или можеш во празниот простор да пишеш Restricted ... кликни онда Save и тоа е тоа.
    Ако нејќеш луѓе да ти се појавуваат во feed, да им гледаш глупостите што ги објавуваат... им одиш на профилот и кај што пишува Following помини со маусот/стрелката...ќе ти се појави мени избери, Unfollow....

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Да баш сега го направив. Фала ти многу.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Ај некој што се разбира со фб да ми објасни.
    Двајца мои пријатели на фб го имаат деактивирано профилот и ги имам во листа на пријатели.
    На едниот случајно приметив можам да оставам порака на другиот не.
    На тој што оставив порака ја има целосната слика на фб, таа што му беше, на тој што не можам да пратам порака има бела слика.

10. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Ако е деактивиран неможеш да пратиш порака.

11. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Епа ете мила успеав, покажува пред колку време бил вклучен, го имам во листа на пријатели, го пребарувам од мојот фб и од останати профили не постои.

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Тој што можеш да му ја видиш сликата... можеш ваљда и профилот да му го видиш не? Тој, очигледно не го деактивирал,или го деактивирал ама пак се логирал (обично со наредно логирање на фб станува активен..и ако не направил пак, deactivate your account..фејсбукот му останал активен..затоа и можеш да му пишеш. Фејсбук не се брише со деактивирање,сите податоци остануваат запазени,вклучително и во твоја листа на пријатели си останува. Затоа на тој можеш а на другиот не можеш да му пишеш....активен е.

На JustFun и Tinushka им се допаѓа ова.
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    До месенџерот е :) На другарка ми и е деактивиран, али на месенџер можиш да пишиш порака, овај другиот нема активирано месенџер ваљда, и јас до вчера незнаев за ова :)

На zhap4e и JustFun им се допаѓа ова.
  14. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Девојче, доколку му е деактивиран профилот неможеш да го пронајдеш профилот ,ниту да му пишеш. Доколку ти го покажува во разговорот значи дека бил онлајн тогаш и тогаш ,ако е деактивиран како ќе го покаже? Значи дека профилот е активен и го користи.

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Eве на ова подолу мислев, затоа што ми беше чудно.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Ме интересира дали објавите ви се јавни или само пријателите ви ги гледаат? Јас сум многу предомислива личност и скоро секој ден ја менувам приватноста,еве денес се сокрив да не е јавно освен две слики,ххх..

17. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.652
    Имав напраено фб страна одамна и постирано сва и свашта слики милион(facepalm)Е сега сакам да ги избришам сите наеднаш.Дали постои таква опција или мора една по една?Инаку не се во албум...Кога влегуваш на страната во фотографии и сите излегуваат...Ајде некој шо повеќе барати со фб нека помагааа 8-|

18. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    1 po 1 treba da se brishat nema takva opcija za site odednas :)

На BarbaraMorii му/ѝ се допаѓа ова.
  19. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Имаат сега ставено нова опција при деактивација на фб-профил.
    Нели, при деактивирање ти излагаа причините зошто сакаш да го деактивираш, и подолу има за емаил. Освен ова, новава опција е:
    Messenger (тука штиклираш дали сакаш или нејќеш) Keep me signed into Messenger.
    Деактивиран му е, но има овозможено да му пишуваат :)

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.715
    Само пријателите ми ги гледаат објавите. Тие што не ми се пријатели ми ги гледаат само сликата на профилот и насловната слика.