Отвори гугл хром, горе десно во опции избери settings. Понатаму од левата страна ќе ти се појават history/extensions/settings, повторно избери settings. Скролај надолу сè до Passwords and forms -> Offer to save your web passwords -> кликни на Manage passwords. Кликни на пасвордот и избери show. Ова ако ти е сејфуван на пц-то.
Луѓе ве молам за помош. Значи една натрапничка кога и да ставам слика на Фб се означува на истата. Знам дека може да се направи Remove Tag, ама не можам цело време да одам по неа Дали има опција со која можам да ја ограничам да не може да се означува, или решението е повторно да и' ставам Block?
@Sfera оди на нејзиниот профил, со маусот помини на делот што е: Friends, кај кавер сликата што и е,десно..ќе ти отвори мени, Add to another list избери и потоа Restricted. Вака девојчето нема да гледа ништо од твојот профил... освен ако се ти е public на ѕидот, не знам дали тогаш има ефект.
@Marick14 на ист начин, секој од луѓето кои не сакааш да ти го гледаат профилот, ќе го направиш она од погоре..одиш на нивни профил, кај делот каде пишува Friends... следи го она што го имам кажано. На истите после можеш и да им се скриеш,да не им се појавуваш кога си он-лајн, така што, во делот каде ти се излистани од чатот пријателите.. долу, најдолу десно ќе видиш две ситни иконки, едната,последната е new msg другата ти е options, кликни на неа - options. Ќе се појави мени од кое ќе избереш Advanced chat settings... od toa meni, stiklirano neka ti e turn off chat for some friends тука можеш поединечно да ги ставиш тие што нејќеш да гледаат дека си он-лајн, или можеш во празниот простор да пишеш Restricted ... кликни онда Save и тоа е тоа. Ако нејќеш луѓе да ти се појавуваат во feed, да им гледаш глупостите што ги објавуваат... им одиш на профилот и кај што пишува Following помини со маусот/стрелката...ќе ти се појави мени избери, Unfollow....
Ај некој што се разбира со фб да ми објасни. Двајца мои пријатели на фб го имаат деактивирано профилот и ги имам во листа на пријатели. На едниот случајно приметив можам да оставам порака на другиот не. На тој што оставив порака ја има целосната слика на фб, таа што му беше, на тој што не можам да пратам порака има бела слика.
Епа ете мила успеав, покажува пред колку време бил вклучен, го имам во листа на пријатели, го пребарувам од мојот фб и од останати профили не постои.
Тој што можеш да му ја видиш сликата... можеш ваљда и профилот да му го видиш не? Тој, очигледно не го деактивирал,или го деактивирал ама пак се логирал (обично со наредно логирање на фб станува активен..и ако не направил пак, deactivate your account..фејсбукот му останал активен..затоа и можеш да му пишеш. Фејсбук не се брише со деактивирање,сите податоци остануваат запазени,вклучително и во твоја листа на пријатели си останува. Затоа на тој можеш а на другиот не можеш да му пишеш....активен е.
До месенџерот е На другарка ми и е деактивиран, али на месенџер можиш да пишиш порака, овај другиот нема активирано месенџер ваљда, и јас до вчера незнаев за ова
Девојче, доколку му е деактивиран профилот неможеш да го пронајдеш профилот ,ниту да му пишеш. Доколку ти го покажува во разговорот значи дека бил онлајн тогаш и тогаш ,ако е деактивиран како ќе го покаже? Значи дека профилот е активен и го користи.
Ме интересира дали објавите ви се јавни или само пријателите ви ги гледаат? Јас сум многу предомислива личност и скоро секој ден ја менувам приватноста,еве денес се сокрив да не е јавно освен две слики,ххх..
Имав напраено фб страна одамна и постирано сва и свашта слики милионЕ сега сакам да ги избришам сите наеднаш.Дали постои таква опција или мора една по една?Инаку не се во албум...Кога влегуваш на страната во фотографии и сите излегуваат...Ајде некој шо повеќе барати со фб нека помагааа
Имаат сега ставено нова опција при деактивација на фб-профил. Нели, при деактивирање ти излагаа причините зошто сакаш да го деактивираш, и подолу има за емаил. Освен ова, новава опција е: Messenger (тука штиклираш дали сакаш или нејќеш) Keep me signed into Messenger. Деактивиран му е, но има овозможено да му пишуваат
Само пријателите ми ги гледаат објавите. Тие што не ми се пријатели ми ги гледаат само сликата на профилот и насловната слика.