И кај мене не дозволува во презимето да има само една буква, туку минимум две. Не знам како го направиле другите така
Lite e многу слаба верзија на апликацијата, која зафаќа минимална меморија. Иста е ко апликацијата што порано беше за телефоните без Андроид.
Го имав блокирано и сега го одблокирав и не можам да го најдам, не ми се појавува ни во search, ни на постовите што ми ги лајкнал, исто како да е блокиран. Бидејќи ми стои сеуште разговорот, се отвара чатот ама не можам да му пишам, а преку телефон можам да му пишам ама и таму не му се отвара профилот. Чаре некое? Некоја со ваков проблем, како го решила? Да знаев дека вака ќе биде ич немаше ни да го одблокнам
Не, му постои фб, проверив од кај другарка. Барам на гугл ама ништо асално не најдов и тоа што пишуваше таму пробав, ама пак ништо.
Дали ако банираш некого од групен чет, ќе му стигне некакво известување на *тој некој* дека е отстранет или пак кој го банирал?
Одиш settings -> timeline and tagging па ова Отвораш и го правиш only me. За роденденот самото ќе ги упатува тие што ти честитаат да ти пишат порака.
Разгледав за таква опција, не постои директно да забраниш кој те тагнува, но постои прво да го видиш постот каде што си тагната пред да одобриш или не да ти се појави на профил. Settings -> TImeline and tagging, и во review (второто заокружено) го правиш на On (тоа над него е кога некој што не ти е пријател тагни некој друг на слика кај тебе дали да одобруваш или не, и тоа може да биде On). Исто така, има втор начин, кај tagging (првото заокружено) е кој да ги гледа објавите на твојот профил на кои си тагната, ако не сакаш никој да ги гледа го правиш Only me. Се надевам добро појаснив.
Фала. Баш тоа ме интересираше. Не можев никако да се снајдам. Треба да направам една проверка покасно.
Блокираните си стојат во делот Blocking во Settings. Ако ги отстраниш нема веќе да бидат блокирани. Се отстрануваат со unblock што стои одма до името на блокираните.