Ме интересира нешто, ова што се people you may know Се лица што те пребарувале на фб и го гледале твојот профил? Бидејки како инаку се овие сугестии?
Не, нема такво нешто, фб по некоја шема преку заеднички пријатели, заедничко место на живеење, школо/факс, работа, шо и да е поставено во лични податоци предложува... Мене најчесто таму ми се предложени колеги од факс или пријатели на пријатели.
Ништо немам во лични податоци туку само дата на раѓање Поената не е дали само има таква опција туку дали "случајно" ги дава тие во сугестија
Постои ли опција стари постови, од одреден месец па се до почетокот, да не бидат видливи јавно? Да тргнам рачно да бришам, цела недела ќе ми отиде, не се исплати толку работа за тоа.
Мораш рачно една по една,штом веќе се пуштани ко јавно,џабе ти и да смениш сега опција ,тие остануваат јавно...
Зошто кога некој ќе ми пише на месинџер, не ми стига пораката како од месинџер, туку ми стига нотификација од фејсбук дека тој и тој ми пратил порака. Имате ли вие ваков проблем?
Каде се наоѓа опцијата со која би исклучил коментари од ФБ пријатели ? Или ја тргнаа таа опција? Барам во Сетингс и приватност но не можам да најдам...