Marijana 93 ili si pustena od toa mesto ili ti e hakiran mene ednas mi bese u bitola i posle doznav deka mi e hakiran
Дали оние кои што излагаат на списокот ЛУЃЕ КОИ МОЖЕБИ ГИ ПОЗНАВАШ.. Се појавуваат тука затоа што ти го имаат отварано профилот?
"People you may know" е алгоритам на Фб кој ти дава листа од луѓе со кои си заеднички пријател, луѓе кои се од твојот град, кои користите исти описии и податоци во bio и Фб ти ги предложува така како што му е функцијата на алгоритмот - "луѓе кои можеби ги познаваш" според овие нешта.
Можно е, јас еднаш пробував така со отварање на профил без воопшто заеднички пријатели и почна да излегува во 'луѓе кои можеби ги познаваш'
Ти си го отварала тој профил и затоа ти се појавил но не знаеш дали ТОЈ/ТАА го отварала твојот профил.
Дали има опција да се направи профилот тотално приватен, тоест ако некој ме бара во search да не може да ми го најде профилот?
Си се најавила од тие уреди. Одјави се и види дали пак некој сомнителен ќе видиш, во случај да ти е хакнат профилот. Не, излегуваат луѓе со кои имаш заеднички пријатели или интереси или кои ти си ги пребарувала повеќе пати. Ако тие ти го отворале профилот, ти ќе бидеш кај нив предлог.
И мене така ми покажува дека некој од Неготино ми се најавил на профилот. А не сум била таму,ниту имам уреди таму.
Здраво ме интересира што да правам, ситуацијата е следна Имам емаил што го користам исклучиво за банка, болноца ,термини итн. Некој напраил ФБ со Мојот Емаил и со Неговиот Тел.Бр. И мене ми стигаааат секакви известувања на Емаил од нивните пораки,покани за пријател,родендени итн