Здраво. Сакам да ве прашам дали сте имале искуство со добивање пораки на фб од некој профил ( птетпоставувам лажен) каде што ви вели дека сте наследник на 8 милиони долари од некој покоен што има исто презиме како вашето? И бара да соработувате за да може да ги добиете тие пари? Трол или нешто др? Позз
И мене исто ми стигна таква порака. Си викам 'еј замисли ова да е вистина' Ама брзо се вратив во реалноста, го блокирав профилот и така... Останав без наследството
Да,и не да е досадна/досаден без разлика кој стои зад профилот но ги има доста. Се утепав од болирање и пак праќа и пораки и барање за пријателство.
Дечки добив понуда за пријателство и кога отворив да ја видам ми пишуваше дека тој ми ја прифатил понудата, јас немав пуштено понуда. Дали на некој му се има случено, има ли некој проблем на фб или кај мене нешто се дешава? Многу чудно ми стана
И јас еве се чудам денес што е работата, дури и се исплашив малку за безбедноста на мојот фб профил. Добив 2 предлога за пријателство од луѓе што знам дека никогаш не би ме аднале, зашто знам кои се, ама милион посто сум сигурна дека сами не би пратиле понуда за пријателство... И тоа се случи во рок од 2 саати помеѓу една и друга понуда за пријателство. Не ги прифатив, така ми седат ни прифатени, ни одбиени и само тоа ми е во мисла од прееска...
И јас помислив дека можеби ми е хакнат профилот или не знам што, влегов во понуди кои јас ги имам испратено и видов уште две кои јас сум сигурна дека ги немам пратено и направив канцел.
Од кај мене беа пратени на маж и жена кои ги познавам онака не доволно за да и пратам понуди за пријателство и се посрамив ептен пошто направив канцел а тие секако имаат добиено известување и којзнае што си помислиле.
Ке влезеш во пријатели па во барања за пријателство и таму има прегледај ги испратените барања, јас таму гледам
Сега прочитав дека корисниците на фб во Бангладеш и Филипини се пожалиле дека фб праќа автоматски понуди за пријателство кога ке влезеш во профилот на некој што не ти е пријател. Сигурно и кај нас е така зошто јас претходно ги гледав профилите на кои после видов дека имам пратено понуда.
Прееска една ми прати покана ја избриша, ја сакав да видам кој е и автоматски му пратило покана и сеа на несакање ми е пријателка.