Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фејсбук (Facebook)

Дискусија во 'Слободно време' започната од Shaila, 4 октомври 2011.

1. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Ноу веј! :o И како јас сама да избришам постови уште од 2009?! :^) Мора да има нешто и за нас мрзливите.. :(

иначе, фала:D

2. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Ееее требало да мислиш порано,пред да ги избришам јас постовите ги читав и се прашував на што сум била кога сум ги пишувала :D ама сепак успеав да ги избришам пред да се појави Тајм лајмот.Малку е уморно и ке ти се приспие додека ги бришаш ама ако ен сакаш да ти ги чита некој мораш.и побогу оти се замараш,сигурно нема некој да буричка по профили и да гледа што е пишано што не. :D

Нема проблем :)

3. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46
    Јас имам нов фејзбуг неодамна го направив имам околу 40 пријатели ама барем знам кој се што се..

4. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    [/quote]Ееее требало да мислиш порано,пред да ги избришам јас постовите ги читав и се прашував на што сум била кога сум ги пишувала :D ама сепак успеав да ги избришам пред да се појави Тајм лајмот.Малку е уморно и ке ти се приспие додека ги бришаш ама ако ен сакаш да ти ги чита некој мораш.и побогу оти се замараш,сигурно нема некој да буричка по профили и да гледа што е пишано што не. :D

Нема проблем :)[/quote]

А после тајмлајнот? Тогаш нема да можам да ги избришам?

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Глуп е тајмлајнот,многу непрегледаност има и тешко да се снајдеш...знам по пријателите кои го имаат.
    Имаш два начина...или почни да ги бришаш сега или направи нов фб :D

Го немам активирано тајм лајмот и не знам да ти одговорам ама мислам дека ке може :)

6. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Ова стварно????
    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

едит:
    што конкретно открива тајмлајнов? ја како што гледам по другиве пријатели е живо срање. нели сега може да се контролира кој може да гледа постови, слики и сл, а со ова ќе може така? ова е прашање за тие што го имаат веќе активирано...
    искрено од кога го видов прв пат реков ова живи глупости ич не ми се свиѓа, али ете....

7. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Девојки се појавува ли ова кај вас на почетаната кога ќе влезете на фејсбук? Знаете ли воопшто што значи?

ОМГ...значи не сакам Тајмлајн. ;( ;( ;(

8. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Па добро бе...никој не сака ТимеЛиНЕ. :D Ама не е прва промена на фацебукот, па толку што се вознемирувате. Досега милион пати го имаат сменето па сме навикнале.

9. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Ajдеее Фејсбукери,кои сме кои :P

Ранобудникот смета дека негова работа е секое сабајле прв да напише „добро утро“ на својот ѕид, а потоа чека да види кој прв ќе одговори.

Демначот никогаш не пишува постови, ниту пак одговара на вашите, но секогаш чита сè за сите… може и да искоментира на некој ваш пост, но тоа ќе биде во четири очи.

Смајли – обично не пишува ништо посебно, но затоа пишува „хахаха“ на сè на што ќе налета.

Господин популарен и госпоѓа популарна – има 4999 пријатели и секојдневно менува слика средена во Фотошоп на која има минимум педесетина лајкови и десетина коментари.

Гејмерот ги игра сите можни игри на Фејсбук и од него постојано добивате нови покани да му се придружите во игри чиешто име не можете ни да го изговорите.

Музичарот
    на секои десетина минути постира ново музичко видео на неговиот ѕид, до кој вие немате пристап за да не ја нарушите неговата плејлиста.

Циник – тој е незадоволен од својот живот и од сè што е поврзано со него и секојдневно го повторува ова преку неговите статуси.

Колекционерот
    не е заинтересиран за вашите статуси или слики, но затоа е член на секоја група и фан е на секоја страница.

Промотерот
    е запознаен со сите забави и настани во градот и секако ви испраќа барем две покани дневно кои вие најчесто ги игнорирате.

Лајкер – ретко кога коментира, но неговиот лајк се среќава на сите ваши слики и постови.

Кралот/кралицата на драмата
    – оваа личност секогаш пишува постови како „леле не ми се верува што се случи“ или „ќе ме полудат“ и со нетрпение чека да ја прашате за што се работи…

Информаторот
    секогаш пишува каде е, со кого е и што прави во тој момент, без разлика колку безначајно ви звучи тоа вам.

Паметниот секојдневно споделува цитати од познати физичари, математичари, филозофи, психолози…

Уметникот има само една слика од себе колку да го препознаете, но покрај неа има и дваесетина албуми со неверојатни слики што не можете да ги видите на друго место.

Крадецот секојдневно краде статуси и интересни слики од вашите профили, притоа секако јавно ви се извинува за сторениот криминал.

На girl.23 и Miss666 им се допаѓа ова.
  10. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    3.606
    ^ хах, многу интересно напишано.. :up:

Мене најмногу ми одговара колекционерот :lol: паметниот и уметникот... :D :rofl: :rofl:

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Се пронајдов :)

На anneyy и maca99 им се допаѓа ова.
  12. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ве молам да ми кажете ако некој знае, како е можно еден пријател што го имав на листа, после неколку дена го немаше, мислев дека ме избришал, и пак повторно се врати на листава без да го аднам јас или тој мене? Moже некој да ми објасни?

13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266

го имал деактивирано профилот. :)

14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Jaс се пронајдов во Лајкер. :D

Овие демначиве најмногу ме нервираат. Ним демек не им е битен фб, не дремат на него, туку го живеат својот живот. А, баш таквите дремат на фб, и влегуваат во сите профили, напамет ти ги знаат албумите и сликите, каде и кога си сликан. Знаат кога последен пат си бил на фб, ти го следат животот. Според тоа те проценуваат, те судат и знаат се` за тебе. Честопати се исмејуваат завидливо на се` она што го гледаат. :fubar:
    Спротивно, тие самите имаат објавено неколку слики на кои се кул, и ништо не објавуваат, не честитаат, не коментираат, мислиш навистина ги нема на фб. Секогаш се оффлајн, разбирливо. |(

15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Јас во овие две се пронајдов. Ретко објавувам нешто, но затоа речиси секој пост што ми се допаѓа го лајкнувам. :wasntme:

16. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Дефинитивно во оваа група, имам многу малку слики но лајкнувам се што ми се допаѓа не сум скржава за лајкови :D

17. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512

За утре е ова известување? Јас никакво известување не добив дека ке биде сменет :^)

18. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Имав Фб ама го избришав и среќна сум заради тоа!
    Иако е средство за комуникација, сепак мислам дека ја претераа луѓево со овој Фб!
    Дај ми лајк, дај ми коментар, статуси...сега јадам,мочам, какам....Ин релејшншип....па по нецела минута сингл......и уште многу други примери!
    Кој сака да збори со мене, ете скајп, и мобилен....... :devil: а ФБ нема шанса никогаш повеќе да уклучам!

19. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ако јас сум претплатена на нечии ажурирања, а не сме пријатели дали и тој ке може да ги гледа моите ажурирања??

20. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Сега ставен ли е фејсбук на берза?И дали ќе биде укинат...мислам така имам чуено.Или грешка е? :?: