Мене тајмлајнов некако интересен ми е,поорганизиран ми е некако. Иначе http://fun.mnogoo.mk/mk/articles/fejsbu ... k-tajmlajn овдека прочитај чекор по чекор,пробај може ќе успее. Се надевам дека помогнав
Имав до скоро, ама го деактивирав. Почна да нема ништо паметно освен полуголу девојчиња, машки застанати пред огледало сакајќи да покажат мускули, трачеви и шмизл фазон статуси. Поубаво ми е сега. Кој ми треба го барам на телефон, излегуваме на кафе, правиме муабет. А не на тој чатот што кочи на секој 0.13 секунди Надвор барем гледам луѓе кои не изгледаат толку очајно и патетично да не речам ку*вински како што се прикажуваат таму. А богами имам попаметна работа од тоа да читам глупи статуси од една страна а од друга страна мрчатори за тие статуси кои испаѓаат уште по глупи. Младината може беше расипана, ама фејсбукот ја до упропасти.
Фејсбук место каде најновите информации и вести било да се лоши било да се добри се шират од профил на профил со брзината на светлината. Место каде се објавуваат статуси се со цел да се соберат што повеќе лајкови. Место каде сите трач информации ти се на дофат. Место кај што прво ќе дознаеш дека надвор паѓа снег, ако претходно не си знаел бидејќи сите статуси се поврзани со тоа. место, место
Oд кога го инсталирав Тајмлајн, имам повеќе фан страни од што имав претходно. Постои ли некоја можност сите фан страни да ги избришам наеднаш?
Па незнам од кога имам фејсбук али мислам дека уште од 2009 год, малечко бре. тогаш цела таква леле фејсбук што е ова, слики, игри блаблабла. После ми го хакнаа, незнам што, па нов отварав, 3-4 пати ми го имаа хакнато, и пак и пак нов. Искрено сега ако ми го хакнат и ако неуспеам да го вратам, не правам нов. Нема ништо посебно за да се замарам. Сега гледам разголени девојки (се соблакаат за лајкови, бедови ) и нема нишо интересно. Но, што да правиш, навика е, зараза е. Знам, за секоја навика има и одвика, но .. ај нема шо да праиш ај на фејсбук да видам што има ново, на чет некој моабети, глупи статуси,сега напињаат за снегот Некогаш не се ставам и по 2-3 дена, посебно кога имам многу за учење, али сега си дремам на него по 2 саати и више дневно. Тоа е, ќе пишеш некој статус, ќе објавиш песна, ќе си поразговараш (мхм, да, на четот што ненормално знае да те изнервира ) и така. Ај нека го хакнат таму незнам што, нека го укинат. Да не постои, не уништи бе. И да.. нека измислат нешто ново за да се занимаваме, да не не убие досадата Ај доста, цело рефератче хахаха.
Го деактивирав пред 1 месец...........супер ми е Си направив профил со fake name и си ги ставив пријателките со кои што сум секој ден, дечкото и вкупно имам 15 пријатели. Епа лакше се дише!
Од тајмлајнот неможе да се излезе. Сега е кој сака да си активира но во скоро време профилот со тајмлајн на сите ке им се активира. Барем така прочитав
Е, како можамда ја сокријам сликата од профил шо ми е? Мислам вака, да си ставам некоја слика на профил нели, и кога ќе ми го отвори некој албумот со слики на профилот да не може да ја отвори и да ја види таа слика шо ми е моментално на профил? Ме рабирате ли?
оди во settings па после во privacy settings таму има едно кој да ми го гледа профилот,и пробај да смениш да направиш само за пријатели,потоа има Preview да си провериш сама како ти изгледа профилот за тие кои не ти се пријатели.
Има опција да го заклучиш албумот со профил слики.Да го гледаш само ти или одредена група на пријатели,а само моменталната профил слика да не се отвара а минатите профил слики да,нема таква опција.Еве како да го заклучиш албумот со профил слики. Го отвараш албумот со profile pictures.Горе десно го имаш ова,и бираш опција only me,како што е покажано на сликава.
Едно прашање можит ? Како да ги скријам сликите кај што сум означена ? Порано си имав убаво средено одам во подесувањта и кога ставам опција само јас , тогаш луѓето што мо објавуваат ги нема објавите и тие се кријат ? само за мене стануваат видливи . Значи обајвите нека си бидат регулеарни само сакам да ги сктијам означените слики ? ? ? многу барааааам ?
^ Епа мислам не може објавите да се прикажуваат, ама сликите да не се гледаат. Двете се едно те исто: објава дека некој те означил, означена слика.
Прилагодувања за приватност - Означување - Измени ги опциите - И после таму си бираш опција која сакаш, или Исклучено, или Вклучено, или Прилагодено итн
Зашто неможам да пишувам у групи? Кога пратам ми искача ова: Sorry! Your messages have been blocked temporarily to prevent sending spam. To learn more, please visit the Help Center. Може некако да го направам?