Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фејсбук (Facebook)

Дискусија во 'Слободно време' започната од Shaila, 4 октомври 2011.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Денес прочитав дека на 15 март 2012 конечно ќе го гасат фејсбук, и ми звучи доста уверливо, па дај боже да е така, да се вратиме во нормалниот живот, и така и корпорацијата оствари огромен милијардерски профит, јас мислам доволно им беше и на нив, па затоа се решиле вака. Плус и хакерите од групата Анонимни ги гонат постојано, па не би сакале да ризикуваат да им ја пробијат мрежата. Изјавиле дека фејсбук излегува од бизнисот. Еве прочитајте, јас искрено да надевам дека е така, нормален живот е она што го немаме на денешницава, а во тоа голем удел има фејсбукот.

Facebook ќе биде затворен на 15. март 2012!

“Facebook” излегува од контрола, изјави Zuckerberg на прес – конференцијата пред Palo Alto канцеларијата, “а стресот кој го носи управувањето со оваа компанија, ми го уништи животот. Морам да ставам крај на ова лудило”.

Zuckerberg објасни дека почнувајќи од 15. март корисниците веќе нема да имаат можност да пристапат до своите Facebook профили.

“На 15. март, 2012 година се исклучува целиот сајт” , рече Avrat Humarthi, потпретседател за технички работи на Facebook.

’Значи, ако сакате да ги видите своите фотографии повторно, Ви препорачувам да ги симнете од интернет. Нема да можете да ги добиете назад, откако Facebook ќе излезе од бизнисот”.

Zuckerberg изјавува дека одлуката да се затвори Facebook била тешка, но не мисли дека луѓето ќе се вознемират премногу.

” Лично јас, не сметам дека тоа е некоја голема работа”, рече тој во приватно телефонско интервју. ” И да бидам искрен, мислам дека така е подобро. Без Facebook луѓето ќе мора да одат надвор и да склопуваат вистински пријателства. Тоа е многу подобро”.

Некои корисници на Facebook беа бесни откако ја слушнаа оваа вест.

“Што би правела јас без Facebook?” вели Денис Бредшо, средношколка од Индијана. “Животот ми поминува тука. На Facebook сум најмалку 10 часа дневно. Сега што ќе правам во тоа време?”

Сепак, родителите низ целиот свет се соочуваат со долгоочекуваното чувство на олеснување.

“Мило ми е што кошмарот наречен Facebook ќе заврши” рече Џон Гутари, родител од Детроит. “Веќе не можам да ја гледам својата тинејџерка залепена за екранот цел ден. Тогаш можеби ќе можам да разговарам со неа”.

Луѓето од финансиската индустрија го критикуваат Zuckerberg, за оставање на мултимилијардерски профит. Facebook во моментов е рангиран како една од најбогатите компании во светот, а неговата вредност изнесува 7,9 милијарди долари.

“Не ми требаат пари. Си го сакам својот стар живот назад.” изјави Zuckerberg.

Корпорацијата Facebook им сугерира на корисниците да ги повлечат своите персонални информации и фотографии, пред 15. март 2012 година. По тој датум сите фотографии, белешки, линкови и видеа ќе бидат перманентно избришани.

Оригиналниот извор е од овде http://weeklyworldnews.com/headlines/27 ... arch-15th/ ова што го пастирав е преведено на македонски.

2. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
  3. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    .

Прикачени фајлови:

• gggg.jpg
      gggg.jpg
      Големина на фајлот:
      108,9 KB
      Прегледи:
      155
  4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И веќе ти е јасно дека е лага, ваква вест он по телефон ќе ја кажува :nod:

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Мислам дека ја поништија таа апликација :!:

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не е поништена, мене се уште ми функционира, но ми нуди нова верзија па ме интересираше дали некој ја користи, да не е некаков вирус или слично.

7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Нека го затворат аман нека излезат луѓето малку надвор. Нека видат што е живот. Очи да одморат.

И дај боже да го избришат, мада ништо не се постига ни со тоа, има и др страни кај шо ке се отворат профили исто ке биде... Светов више ко програмиран е.

8. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Колку краеви на светот преживеавме ехеееееееее ќе го преживееме и 93490850454588686867565-то затворање на фб. :D

9. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Ако не изјавил Марк не смеат погрешни изјави да изнесуваат,може да ги тужи дека не дал никаква изјава :!: Или е некоја антиреклама или вистина

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Дајте бе нека го затворат, аман! Јас потајно се надевав и стварно очекував да го згаснат веќе, мислев се плашат од Анонимните итн. сега други објавуваат немало да го затварат и ми ги срушија сите надежи. Аман, аман, аман ми се смачи од фб сакаме живот :D

11. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Јас мислам дека нема шанси да го затворат...па кој би се откажал од толку голем профит..... :?:

12. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    3.606
    Какво заворање, луѓе што ви е?! :o Добро ќе биде на некое време онака, да не искулираат ама не верувам дека ќе го затворат.. :)

13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Сакате живот?А кој ви забрани да го живеете?Марк ?Па луге бе ако не го сакате толку фејсбукот постои опција да се избриша и решен проблем.Има некои личности на кој им е потребен,како за комуникација,разменување на реклами,покани за изложби а пола од тие што велат дај боже да го снема се баш оние кои дремаат по цели денови на фејсбук а ја користат реченицава за тролање. |( На крајот на краиштата и ако се затвори за што не верувам постојат и други мрежи за комуникација така да кога ке размислиш двапати исто ти се фака ;)

На antonina, BlackSwan5 и sadangel им се допаѓа ова.
  14. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Опседната сум...се допишувам,водам страници со 10.000+ фанови, гледам слики.... :D

15. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Зошто неможам да си ги видам објавите на мојот ѕид? На пример сум ставила лајк на она lajkujem.com и сега ниту јас ниту пријателите неможат да ги видат... Го имав деактивирано претходно доста долго, па можеби од тоа да е.. Чаре?

16. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Има ли начин да не ми стигнуваат нотификации кога некој ќе ми прати понуда за тие игрите на Фб? Ептен напнаа пријателчињава :)
    Инаку имам стар фејсбук, немам тајмлајн. Ај ако знае некој нека ми помогне :)

17. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    знае ли некој како да го сменам пасвордот на фејзбук(на тајмингот) ?????

18. Saisnalla

Saisnalla Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    134
    и мене ме интересира..ај ве молам ако знае некој,нека каже :?: :?: :?:

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.088

Корисничка сметка (тоа стрелчето што е надолу), прилагодување на профилот па лозинка и си имаш таму стара па нова па препиши ја новата и зачувај ги промените. :)

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Ве молам ако знае некој да ми каже, како да не ми се покажува на мојот зид што коментирам кај другите, било на нивниот зид, слики, видео.....???