тоа може само ако имаш iPhone, Android или Blackberry. symbian не. на пример ја со Нокиа не можам. а ако имаш од некој од овие телефони тогаш само си ја симнуваш апликацијата Places на телефонот и шибаш за Нокиа можеш едино преку Маps , али тоа е сложено и не можеш да тагнуваш никого.
Во моментов некој др е уклучен на мојот профил на фб... неможам јас да се уклучам, ми дава дека во моментот акаунтот е недостапен. Што да направам, знае некој да ми помогне???
Kasha фала ти многу на информацијата а јас инаку имам Samsung s 5260 и незнам со и како али не е толку битно али баш ме интересираше затоа и прашав сепак фала
Фејсбукот најчесто го користам кога сакаме со дечко ми и другарките да заштедиме на кредит и се договараме преку него... Исто така и го користам кога сакам да тепам време,разгледувам по профилите,што има ново.. Милион пати сум решила да го деактивирам и никако да го направам тоа,денес-утре,денес-утре и сега киснам на него
Женски, едно прашање, кое пред мене е поставено, ама сметам дека не е добро одговорено и сакам точен одговор на моево: Имам ајфон 4 и кога влегувам на фб има поле на кое пишува Check in. Кликам на него и ми дава листа на места на кои моите пријатели се чекирале дека биле. Одбирам место, но не можам да се чекирам, не ми излегува на профил. Може некој со искуство да ми објасни??
Слабо го користам фб профилот, најмногу за договарање за искачања.Не гледам некоја посебна потреба, а ни корист од него, всушност, го имам само затоа што сите околу мене имаат профил, па морам и јас некако да се поврзам со нив
епа мене ми успеа луѓе еве веќе 3 месеци немам профил го деактивирав.. прво време ми беше ептен тешко... онака ко за умирање после почнаа да ме фаќаат кризи ама ептен големи... и решив воопшто да не седам на компјутер оти цело време глувчето на фејсбук ме носеше.. онака неосетно хх.. и после почнав по малце да седам на комп ( и сеа ретко седам) и одбегнувам страни на ф буквата хаха.. и еве сеа скоро ич немам потреба од него... зато има и други средства за комуникација моб или мсн... а најубо во зиво на кафе најубо муабет се прај...
И кај мене истото. Ама вчера баш копав по фејсбуков, изгледа треба да се подеси тоа, влези во прилагодување на приватноста, и потоа Пријателите можат да кажат дека си со нив кога ќе се означат од некое место користејќи апликација за мобилен телефон. Изгледа пријателите го немаат ова подесено, затоа не може да се тагира. Барем јас така мислам
Значи, кај мене не се работи за неможност за тагирање. Лично јас не можам да се чекирам, не да тагирам некого или некој да ме тагира мене.
Едно време размислував да го деактивирам, но кога разбрав дека сите податоци остануваат заувек, си реков шо ќе се замарам, ќе си ја мачам душава, нека си остане ако веќе се мое останува и сега главно го користам за игрици
Јас имам аверзија кон ФБ. Е навистина не ми е јасна потребата на луѓето да си го промовираат животот на интернет, и за мене тоа е израз на онаа површна потреба да се биде виден, веројатно е тоа некој начин на самозадоволување на егото... кој ќе знае. Немам профил, не се замарам со ФБ, ама многу ме нервира кога ќе сакам да проверам/да видам некои продавници на пр. или фирми, па тие сите имаат на ФБ профили, а некои бараат да се логираш за да ги видиш... Што не си отворат интернет сајт им се чудам.
Веројатно зашто им е поефтино, а од друга страна и зашто се сигурни дека на ФБ ќе имаат многу посети, затоа што факт, скоро секој е на ФБ. Така да...одлично место за бесплатно рекламирање.
И јас би била пресреќна ако го укинат. Воопшто да се немало приватност! Кој каде сака може да те слика и да ти ги злоупотреби сликите. На вечер не можам да уживам во дискотеките, од што се бранам (пазам) од фотоапаратите, да не бидам фатена негде. Отворам хоум, и одма ајде читам 300 глупости, кој втасал побрзо да се пофали, позирања од ВЦ, (а во позадина огромен неред) во сите пози...и такви работи баш ме нервираат. Има и предности фб, ама премногу си зеде за слобода на сметка на приватноста!
Во последно време речиси и не го користам, од досада само ќе влезам да видам што има и тоа е. Само им се чудам на оние што можат да бидат онлајн 24 часа
Не се чуди, не има многу кој заради работа ни е упалено ПЦ-то цел ден а Фб-то кога е интегрирано со Скајп како кај мене стално те покажува на зеленко без разлика дали на Скајп си на авеј или апиар. Мене ми е супер ФБ, си ги имам сите пријатели за муабет или пораки кога ми требаат, можеме во секое време да си исконтактираме без да вртиме телефони а секако пазам какви фотки ставам ниту дозволувам некој да објави моја фотка без моја дозвола. И секако никогаш не пишувам или објавувам нешто што било кој, било кога може да го употреби против мене. За контакти, пријатели и чат е ТОП, само треба да знаеш како правилно да го користиш .
Го имам го користам ама за промовирање на сама себе со фотографија, или соработка со други фотографи и поети, и да со моите најблиски секогаш сме таму и се зезаме, можеш да си направаиш на чат група за кого си онлајн, се зависи како го користиш и за што, има секакви идиоти затоа постои блок, оние што те замараат со постови имаш опција скриј, или отстрани. Бар за мене што не живеам блиску до своите ми помага многу, а еве од факултет се прават групи од курсот и сите праќаат таму, без разлика дали некој не знае некое прашање, или има промена во распоред. Многу приватни фотографии не ставам, немам потреба да си ги покажувам нозете и градите и во што сум облечена денес и бла бла детски филмови, не играм игрици, сконцентрирана сум на групите за помош, за природни науку, а понекогаш и енкоја велсела група со мисли, вицови и слично. Многу информации за помош за некој поминале на фб... Знам зошто ми е потребен и гледам да запазувам на тоа.. а да се замарам со небитности таму не го правам тоа.. затоа ја гледам корисната страна на фб.. П.С искрено изложбата во Индија и Србија ми излегле преку фб, таму ги видоа моите фотографии, така да ќе го користам додека мислам дека може да ми помогне во промоција на сама себе.. и додека блиските мои го имаат..
Имам профил кој знам да го деактивирам одвреме-навреме, обично за време на сесија. Порано имав милион слики ми се чини и пред некое време фатив 95% ги избришав и си се чудам на самата себе како не ме мрзело сите тие слики да ги прикачувам Инаку, фејсбук знае да биде многу корисен ако правилно го користиме. Често преку него си контактирам со другарките кои не ми се тука во Скопје, бидејќи студентски нели живот, штедам на телефон Исто така имам и многу роднини во странство кои не ги гледам со години, па вака знам што им се случува во животот, се слушаме (т.е. пишуваме) секој ден и можам да си ги видам братучедите и внуците како растат , а воедно и тие можат да видат како изгледа нивната тета Хипи, па кога ќе дојдат овде да не се чудат која е оваа лудача која ги грабнала да ги гњави, штипи за образи и бакнува.
Не го поднесувам, не можам себе си да се замислам да висам на ФБ, профилот го држам заради луѓе кои ми се далеку и потребно ми е со нив да исконтактирам, знам по 3 месеци да не се уклучам, воопшто не ми текнува на него.