Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фејсбук (Facebook)

Дискусија во 'Слободно време' започната од Shaila, 4 октомври 2011.

1. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Тоа значи дека за секоја слика посебно можеш да подесиш. Оди на сликата и одма до датумот кога си ја поставила го има тоа знакче за подесување. :)

До објавата каде што пишува со кој си станала пријател има Х ( икс :D ) кликни на него па потоа има опција ,, Сокриј ги сличните активности од времепловот ,, :)

Порано имаше, сега не.. :)

Оди во Подесувања за приватност --> Времеплов и означување --> Кој може да види што другите имаат објавено на твојот профил, и тука си прилагодуваш
    Среќен роденден иначе :)

2. sreknadevojka

sreknadevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    дали некоја од вас феминки знае, GPS навигатор на телфон дали троши нешто? пошо неам искуство а сакам да го користам денес сум на пат...ај ве молам за брз одговор

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Гледам во коментарите се внесени смајлињата и симболите од чатот |( Не ми изгледа убаво, само менуваат нешто.

4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968

Фала ти многу вагичке... :)

5. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ми бараше да подесам некои работи, да потврдам и автоматски ми го деактивирале профилот. Ме мрзеше да се тинтарам, па го оставив деактивиран.
    И седам луѓе вчера така, и убо се осеќам.
    Уствари, исто ми беше и ко го имав и го користев.
    Само едно ми дојде на ум : Колку луѓе ќе снемам сега од животот, оти у реалниот живот успевам да ги начекам еднаш у сто години, а на Фејсбук секој ден. Од кај ќе знам шо домашно имам математика, оти никој не крева слушалка на телефон, сите куцаат на групата на класот..

И решив да му се вратам, не дека ќе ми фалат будалите на фејсбук, ама стварно не се осеќам ко интелектуалец шо ќе го смени светот, а и неќам да се осеќам, сеедно ми е и со и без Фејсбук, јас го разбирам ко мрежа преку која можам полесно да дојдам до потребните информации за одредено подрачје, ево на пример, школово.
    Побрзо е да се консултирам со цимерка ми преку инбокс, него да и ѕвонам, а и поефтино ми е.
    У секој случај не го доживувам како алатка која веќе е главен манипулатор на мојот живот,
    и еве чекам да одброи 2 часа и 40 минути пред да можам повторно да го активирам, па да се фрлам на бришење пријатели кои воопшто не ги познавам. :geek:

..А и башка, не знам дали и шо испрашува пракса :emo: .

6. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Имам фејсбук,ама во последно време не го гледам како корисен. Ми помина меракот за да седам на фб,сега колкку да видам што има и да се допишувам со некој за да се договорам со некој. Во ова време скоро сите имат фејсбук затоа и не би го затвориле :)
    До некаде е корисен но донекаде -не
    Многу врски или било што се уништуваат поради фејсбукот така да...
    сега и ова аск.фм и конектед2 што ги има...тешко на тие што се дел од аск.фм и конектед2

7. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    девојки сакам да ве прашам нешто случајно видов на фемина една тема и баш ми текна на тие слики да ги ставам, отварам фејсбук и гледам го нема албумот :o ;( а сеа ми се мати нешто во главата дека одамна го неам албумов обично кога ми е досадно ги гледам албумите на фејс ама ни на крај памет да ми текне дека го нема и еве денес ми беше цел баш да го отворам тој албум и глеам го нема ;( го отварам профилот на сопругот и тие неколку слики кај што е тагнат стои а кај мене ни трага ни глас од тој албум знам дека го неам одамна зошто 100 пати ќе го отворев таму сум на веридба и на свадба на старосватовите можно ли е некој да влегол и намерно да ми го избришал ???? ве молам да не е така ;(

8. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Имам фејзбук веќе точно четири години.Ама можам да кажам како минува времето се подосадно станува на фејзбук.Веќе ништо паметно нема на него.Некои имаат фејзбук замо за лајкови,слики,статуси,коментари,навреди.А пак неко личности 24часа те молат само за лајк.За мене фејзбук е една голема глупост.Првите две години кога почнав да го користам ми беше многу интересно,играв игрички си пишував со пријателите.А сега не се знае кој што пишува кој што прави,секоја минута се нешто ново,веќе ништо нема убаво на него.Се некој глупости-некои се ставаат во врска па веднаш ја бришат,ставаат глупави статуси и слики,објавуваат безвезални линкови...Од моја гледна точка фејзбукот ни штети на сите луге...

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Како се деактивира фб? :?:

10. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Account settings-Security Settings и најдоле имаш deactivate your account

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    немам некои посебни прашања или нешо слично туку сега пред малку прочитав еден статус на мој другар и се пресмеав па ми текна да го споделам со вас:
    Odamna nemam kazano so NE SAKAM : koga ke pratam pesna na nekoj a me laze deка ja otvoril :), koga nema STRUJA so saati,koga u 14 h laro bavniot ja pale masinata da lupe kompir :))), koga nema TOaletna a gostinot e u WC rekol deka ode po mala nuzda ali jbga ispadnalo GOLEMA, JAZZ,Trudna mama so lulka i snop livcinja od kladilnica, Miris na panagjur, dosadna prodavacka u butik so te laze deka se ti stoe odlicno, luge so jadat sirenje so sekoj mozen obrok, neodgovorni kelneri po kafici, debel lik kacen na rolera,Smetki za voda a celo leto se plavam so SISINJA, Violina, BURMA, karfiol i zelka, slatka so mnogu margarin na nea, kufer i visoka PErnica!!!

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Што се дешава со фејсов? Пишувам статус,го гледам секунда на почетна.Одам на профил статусот никаде,и на почетна го нема.
    Го лајкнува некој ми пишува Содржината моментално е не достапна.
    :^) :^) :^) :^)

13. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    И кај мене е така,ништо страшно.После некој период ке се појави повторно. :)

14. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    После неколку денови или после некој час? Оти сакам да ги бришам :D :D :D xaxa :rofl: :rofl: :rofl:

15. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Кај мене после еден час се појави статусот. :D

Туку луге помагајте :D

Фејсбукот ми е полн со вакви глупости од страна.Како да ги отстранам?дали има начин?некои power companies :/

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    ^
    Мислам дека тие неможат да се отстранат. :^) Инаку кај мене уште го нема статусот.Ептен го зафркна фејсов :devil:

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    А дали ти е последен?Ајде обиди се повторно да го напишрш и ако се појави порака дека претходниот статус ти е ист со новиот ваљда ке се појави од некаде :D
    Не се давај :D

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    Imam FB profil i mislam deka ne e korisno! :P

19. 2036

2036 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    75
    Знаете ли како да избришам страна на ФБ што е направена од мене :?:

20. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    За проблемов мој со стасуов,нешто не е во ред со мојот компијутер.Се уклучив од друг,и статусот се гледаше.

За девојката над мене.
    Види можеби ова ќе ти помогне :

http://www.youtube.com/watch?v=BHFIVtj6NGg

На 2036 му/ѝ се допаѓа ова.