Јас немам фејсбук и не верувам дека ке напрам во скоро време. Имав порано ко помала кога не беше толку популарно и повекето немаа, ама брзо го избришав ми здосади. Е сега сите имаат, и супер е за да искотактираш со некој или да се договориш нешто и сл., ама за жал многу е погрешно сфатена суштината на сајтот. Многу ми е патетично како некои луѓе го сфаќаат фејсбукот, ставаат по 20 слики на ден & молат за лајкови, идат негде у петок/сабота ко секој нормлен човек, само што ја поминуваат цела вечер во сликање и такви срања само за да се покажат на фејсбук следниот ден кај биле со кој биле шо пиеле и тн и тн. Или пак има и некои изгубени души со седат на фб цело време и гледаат слики од секој и сешто и вртат муабети за тоа. Стварно не се мој фазон овие срања... а фејсбук ко фејсбук си е супер за комуникација и се тоа... ама тоа е, луѓето уништуваат се, па така го уништија и фејсбук. Шта чеш.
Ви се случува додека сте исклучени да ви се избрише ваша слика, линк или било каква објава? Мене често ми се бришат, понекогаш и пораки. Само кај мене е или..а можеби и некој ми влегува
Деновиве приметив дека не ги покажува лајковите и коментарите на слики, статуси или песни. Ги прикажува без лајкови и коментари, и на мои објави а и на други корисници.
Мене не ми се случило а и немам слушнато на некој да му се има случено .Смени си пасворд или пак емаил.
Општи прашања Пред месец дена се уклучувам на фејсбук и гледам блаблаблабла ја прифатил твојата покана за пријател го гледам детенцево 4 слики, само што го направил профилов и се прашувам како е можно да ме прифатил за пријател кога не сум го аднала или пак можеби со мислите сум го аднала па ме прифатил изгледаше како да е фејк и си викам ај може грешка нешто може случајно ама се сеќавам јас на се бе. Вчера сабајле се уклучувам и гледам шалалалалала ја прифати твојата понуда за пријател (сосема друго детенце ама има мјутал френдс) и викам добро што е проблемов да не имам некоја болест па аднувам луѓе што не ги познавам. Прашањето е следново дали ви се случило ова?? Никој не ми го знае пасвордот ете го сменив ама како можат вакви работи ?? Не сум до толку неарна па да не се сеќавам кого сум аднала ако има некој кој знае да ми каже што е работата нека пише. Фала пријатно.
Општи прашања Мене ми се десило Спел, не се чуди, и не прифаќај од нив никакви покани за игри или не отварај линкови ако ти праќаат. Јас имаше еден неарен од Гана кој ми се ставаше иако го блокирав и го бришев и што не и пак ми се ставаше, и ете го сега му стаив Хајд и шо сака нека праи, не го глеам. Инаку ја имам мака во последно време покани за пријателства ми праќаат све некои лудаци со избричени глави, тетовирани мртвачки глави на бицепс и со опасни надимаци од типот Мачка, Ѕвер, Комета, Машина.... а со нив ниеден мутуал френд.
Општи прашања Ама не ми е јасно како може да ме прифаќа кога не сум аднала тоа ми беше зборот. Чуда се случуваат со фејсов жими се. Фала што пиша.
Женски не знам дали видовте, ама страниците шо ги имавте лајкнувано, сега се напраени како групи, се отепав од бришење цел ден денес Бтв има некако како да ги напуштам отворените групи, некаква опција? глупо ми е да ми стојат така само без да ги користам
^ Во десниот агол горе имаш Известувања, па едно како штрафче (ама го објаснив) и лупа. На тоа штравчето ќе стиснеш и надолу има напушти ја групата.
Како можам да ги блокирам поканите за events од одредени пријатели? Сега на новиов фејсбук не можам да се снајдам баш
Општи прашања малку сум скарана со фб,еххе па сакам да прашам дали постои опција да се избришат наеднаш сите пораки, или мора една по една ???
Општи прашања Имам проблем со фб,бидејќи имав код и ми стигнаа над 100 пораки со кодови не ми се уклучува фб. Има ли некоја што имала ваков проблем? Или знае решение....нека пише ЛП
Општи прашања Никако, ќе мора да ја земеш од твојот компјутер и да ја ставиш на профил, зошто само така не бара да ја кратиш. Сите фотографии од албумите кога ги ставаш како фотографија на профил бара да ги скратиш.
Општи прашања Квадратчето што се појавува за да обележиш што сакаш да пресечеш од сликата, ќе го тргнеш низ цела слика ( да нема како потемно, целата површина на слика да ти е нормална позадина). И потоа ќе одиш на тоа што е „ завршив со сечење “ ( не знам како точно пишува , ама нешто во оваа смисла ) и покрај тоа што не си пресечила ништо од сликата. А мислам дека не може да не ти се појави тоа квадратчето што е за сечење на сликата.