Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фејсбук (Facebook)

Дискусија во 'Слободно време' започната од Shaila, 4 октомври 2011.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Како да си ги вратам тие што најмногу си чатувам да ми стојат од лево ?
    како во графа,а по грешка стегнав негде и ми се појавија од десно
    порано имаше едно да стегниш,да се вратат ама сега не гледам ништо.

2. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Дали знае некој зошто на некои пристапот до мојот профил им е ограничен? Јас ништо немам менувано туку самото тоа, така е . Само можеме на чет да праиме муабет, а слики да ми гледа, да ми лајкува неможе .. :(

3. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.895
    Допаѓања:
    18.055

Мене тие што ми се во клоус френдс, ми стојат од лево со сликичињата. ( ако добро те разбрав xD)

4. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Имав ФБ, но сега го избришав и повеќе не го користам, а и вака ми е подобро, не ми се допаѓаше немаше баш некоја приватност, на објавите, на личните податоци, на пристапот до профилот, затоа во канта и сега наместо на ФБ си пишувам на форумов. :)

5. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216

исто и јассе сложувам со тебе,големи злоупотреби има таму а и нема потреба па приватноста да ја ставам на дланка пред сите!

6. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Денешниве деца наместо да си поуживаат во животот, да излезат надвор да играат криенка, бркана, фудбал.. , тие по цел ден на ФБ. Јас мислам дека е тотално без врска :puke:

7. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Користам фб ама не сум голем зависник,ако имам слободна време се уклучувам,ама слободното време повеќе го користам за на фемина,дефинитивно е многу поубава,поинтересна од фб

8. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    322
    Општи прашања

Знае ли некој како да спојам повеќе страни на фб?
    Ако некој знае нека каже!
    однапред благодарам :*

9. molikaMk

molikaMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    2.582
    Општи прашања

Da ve prasam , na facebook koga ke stegnam kaj nekoj prijatel da dobivam vo izvestuvanje za site negovi aktivnosti, dali kaj mene ke stignuva samo toa sto objavil novo na dzidot negov?...ili ke mi stignuvaat i kometarite negovi, lajkovi?:?:

10. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Општи прашања

Кога некој ќе го ставиш во close friends ќе можеш се да гледаш,и објави и лајкови и коментари.

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Нејм ами не тие што ти ги гледаш туку тие тебе што те гледаат најчесто . Те манијачат :D тие се појавувале . Не знам може и нема врска , ама како може едни исти па исти да ми стојат :?:

Инаку имаше таква опција едно време еден другар ми кажуваше дека имало некои ограничувања ама сега ги нема .

12. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Порано имав фб и многу се замарав со фб,а сега немам скоро 7-8 месеци,И НЕЗНАЕТЕ КОЛКУ МИ Е ДОБРО И КОЛКУ МИ Е УБАВО ! :D

На Jenniffer и bubibubibubi им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.704
    Имам Facebook. Секој ден се уклучувам, колку да видам што има ново и да си пишам со некој.

14. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Општи прашања

Цела недела, кога ке се оклучам на фејсбук одма после 2 минути ми пишува: Најави се, за да ја видиш оваа страна. Дали тоа значи дека некој сака да ми ја пробие лозинката или?

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Општи прашања

да има шанси но кога ке ти се појави тоа не го пишувај пасвордот кај тоа бидејки така автоматски можеш на некој да му го напишеш пасвордо искл го тоа и одноцо вклучи фб

16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Има ли начин да ја тргнам poke опцијата? |(
    Или барем да ја тргнам за оние кои не ми се пријатели?

17. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    За да ја тргнеш опцијата poke за оние кои не ти се пријатели, тогаш ќе треба да прилагодиш на твојот Фејсбук профил да не може никој да те додава за пријател, подруг начин нема. :)
    Инаку, не може целосно да се отстрани оваа опција, едниствениот начин е да ја блокираш личноста за да не може да ти испрати poke. :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trnche

Trnche Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    241
    Ова за само одреден пријател да не ти ги гледа акивностите на фб, може, јас имам за колегите од работа :D Следен пат кога ќе пишуваш пост, доле десно меѓу тие опциите има нели дали постот да ти биде јавен (паблик), само за пријатели, за пријатели на пријатели, само за тебе или кастам. Ќе си одбереш последново, ќе ти се појави прозорче, во него има овој пост е видлив за и имаш простор да си одбереш за кој конкретно сакаш, а под него имаш опција освен за - и си одбираш по име кој нејќеш да ти гледа што правиш. Еве појасно со пример, кај мене е ставено видливо за пријатели а подолу кај освен ставени ми се имиња за 3-4 колеги (што нејќам да ми ја гледаат активноста).

Штом ова ќе го направиш со еден пост, автоматски сите следни постови го следат тој твој „избор“. Ако сакаш некогаш пак да направиш се` видливо за сите, пред да постираш одиш пак на таа опција, пак кастам, пак ти се отвара истото прозорче и само ги бришеш имињата на „блокираните“ пријатели. И они не знаат за ова, не им стига никаква нотификација, изгледа како да си многу малку (читај) ретко активна :D

Барем така беше, сега најновата промена на фб ја немам (се надевам и ќе ја немам) :D

Се надевам ме разбра. ;)

19. Velvet

Velvet Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Дали и вас не ви го отвара ФБ?

20. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Не, го отвара. Сигурно кај тебе има некој проблем. :)