Епа вака, имам едно прашање можеби и не е баш за во темава, но незнаев кај да го пишам. Како можам да ја вратам назад опцијата за Like, затоа што кога ќе отидам на некоја страна, пример демотивација и слично, одоздола имам опции и за Твит и за Гугл плус, а никаде немам опција за like. Истото се јавува и на сите други страници кај што има можност да ставиш Like, a и доколку ставам like на некоја од страниците или групи на ФБ, тогаш тоа не се појавува на мојот профил. Ај доколку знае некој како да го средам ова, би му била благодарна.
Да имам фејсбук во последно време четот ми е исклучен го оставам така отворен и си бркам работа. Е навецер знам на саат два да се укл на чет да напрааммуабет со некој имам 1100 пријатели повеќето се од ЦК зашто преку фб се договараме за акции ова она значи секогаш ми е уклучен фб ама не и четот морам да пратам се поточно него да го пратам што праи... абее умна сум си јас
Meне нешто не ми е јасно со новата почетна на фејсбуков. Кога ќе кликнеш на тоа recent stories, те носи надоле, а не на новите, не знам некако е измешано, па погоре има и постари постови, ама и понови
Кога го ставам на македонски фејсбукот- стариот фб ми се покажува, нема измени, а кога го ставам на англиски новиот фб ми се покажува. Затоа мене ми е на македонски, полесно ми е.
Личноста кај која ги бараш заедничките пријатели може да ги има заклучено и само таа може да ги гледа
Најгоре ти се неколку top stories, кои самиот Facebook по екој критериум ги оценил како достојни за тоа место, а потоа подолу ти се recent stories... Така што, делува измешано, но така треба да биде. =)
Имам Фејсбук..Досадно ми е без него во последно време бришам слики на фејсбук на фејсбук контактирам со другарките и др
Спојлер Благодарам Најт за објаснувањето Не гледам дека уствари тоа погоре се демек топ сторис, а овие најдоле си се обичните. Добро е, јасно ми е сега
Сакам да прашам нешто во врска со фб.. За што се работи ова: Луѓе на кои можеш да се претплатиш 1 пријател е претплатен. Претплати се И, еве пред некој ден, што имав на почетната. Што логика ќе беше..
Subscribe Би требало да е за дали да ти излегуваат на почетна статусите на некој Едит: Доколку личноста има дозволено, можеш да наместиш да ти излегуваат статусите и на некој што го немаш за пријател (но ќе ти излегуваат само статусите споделени со сите) http://www.facebook.com/help/?faq=2...n-subscribing-to-someone-and-adding-a-friend? http://www.facebook.com/help/?faq=2...Subscribe-button-on-their-profile-(timeline)?
Ај јас да ве прашам нешто. Мислам дека ми беше хакиран фт-то зошто не можев ден два да влезам,а на меил ми стигна дека ми е сменета лозинката.Сега променив лозинки секаде,си влегов на фб ама на почетната страна ми пишува нешто како Your account is locked.... Исто сакам да прашам дали имате пријавено ако ви е хакнат профилот,дали може да се открие кој е? Зошто гледам ми блокирале некои блиски луѓе.....Вреди ли ако пријавиш или е трошење време?
Како да направам да не ми се гледа сликата што ми е на профил ? Значи не да го заклучам цел албум, туку само таа една фотка?
Мислам дека, можеш да си ја делитнеш, и таа ќе ти остане на профил. И после кога сакаш да ти се гледа, прикачи ја.
Се повеќе ми се допаѓа животот без facebook. Или можеби без луѓето што секојдневно ги гледав на facebook во филмот на disco queen, или то је брате неки фазон Елитни Одред, како и статусите и коментарите на слики на осмооделенките. Налет веќе, кај ги спомнав.