Феминки ве молам за помош,сакам да направам кога некој ке ме побара на пребарување да не ме најде,но не знам каде да го направам тоа дали ке знаете да ми помогнете?
Бон - тон на Фејсбук во 21-ви век: 1.Ако некој ти коментира на слика,секако коментари од типот „мачее најубава сиии“ „те сакам лепотооо,киссчињаа до тебее “,мора да му вратиш со истите зборови на неговата слика,ако не му вратиш ти си крајно непристоен и си гледаш само за себе. 2.Кога некој ке те замоли некој за лајк,мораш ВЕДНАШ да лајкнеш бидејки се работи за озбилна работа,лајкот е најценетото нешто во животот на младите во денешницава.Ако не лајкнеш,не си хуман и следуваат навреди како „да даде господ да ти цркне компјутерот“ или „бел ден да не видиш“. 3.Ако се одјавиш,а пред тоа си се допишувал со некој и не кажеш „чао“ или „до гледање“ се смета за крајно некултурно и непристојно однесување. 4.Кога некоја твој/а другарка/другар ке напише статус од типот „Хаххахаха маче утре ке ја натепаме онаа кокошка (означена нејзината најдобра другарка) нели ? “ а да не лајкнеш тогаш се правиш паметен/на и тоа многу голема навреда за таа/тој што го напишал статусот бидејки ке се чувстува осамено. 5.И за крај,ако некој ти напише нешто долго и важно на чат а ти му одговориш со „ок “ тоа е неморално и неправедно. Кога ке сфатам во какво време живееме.. оф мори мајко
Постои ли некоја опција каде што може да ги сокријам заедничките пријатели со некој???? Ве молам ако знае некој нека пише.
Може некој да ми каже како да избришам страна? Бившиот ми направил страна ама никако не ја тргаат , а праќавме репорти и на страната и на сликата Знае некој да ми каже некако барем да не се отвара?
Дури и ако си администратор на истата? И онака сум член на многу групи - де факултетски, де од курсеви и што ти знам, па ме нервираат така сите на куп, а оваа веќе ни е непотребна, па сакав да ѝ ја удрам клоцата.
FB поговорки - Види му го профилот, суди му за умот. - Зад добар фото албум, прашина се крева. - Што на ум, то на статус. - Двајца се караат, третиот ги чита. - Пријателот во фејсбук се познава. - Ѓаолот, нит шернуе, нит лајка. - Секој статус за три дена. - Мижи да те тагнам. - Волкот профил слика менува, ама табиетот не. - Гладна кокошка, Фармвил сонува. - Покажи ми листа на пријатели, ќе ти кажам каков си. - Убав коментар, железен профил отвара. - Петко уште нероден, има Ѕид.
Иако имам профил,мислам дека е едно од најглупавите нешта.Како можеш да знаеш со кого разговараш и се останато.Или па ќе се договорите на фб ни ти се знатете ни ти се познавате и оп ајде ќе излезете.Богами не знам на каков се не може да се налета.
Ако мислиш на оние што се најгоре на профилот т.е. cover сликите, тие не може да се забранат и секогаш се јавни.
По грешка го исклучив sidebar (знаете тоа од страната што излегува кој што лајкнал што објавил и слично) и сега неможам да го вратам,ако знае некој нека ми помогне ве молам.
Над родендени, настани, помуди за игри и такви срања (десно горе) имаш една стрелка со линиичка одоздола, е на таа ќе стиснеш.