Значи сеа во последно време ако имаме нов профил и стариот сакаме да го нема нели го пријавуваме. т.е го блокираме е сакам да прашам може некој знае од колку профила треба да се блокира/пријави за да го пднема профилот ?
^Можеш директно да го избришеш стариот профил.Прочитај тука http://www.femina.mk/забава/слободно-време/како-да-ја-зачувате-вашата-приватност-на-facebook
И да ти се friends of friends тие може само да ти ги гледаат,не може да ти ги лајкуваат.Само ако имаш претплати ставено може сите да ти лајкуваат.
Изгледа тие што се под 18 години, не може да ги следат. Сега баш пробав, можеш да ги смениш годините. После оди во прилагодување на профилот --> следбеници.
Како да направам кога некој да ме тагне на слика, да не ми се постира сликата одма кај мене на профил пред јас да ја одобрам?
Ја има ли уште опцијата да кликнам да не ми се појавуваат постовите на home page од одредени пријатели? Никаде не можам да ја најдам...
Општи прашања Не знам прашањево дали е за овде освен ако нема некоја тема што јас не ја најдов за фб. Нели има опција close friends е кога некој мој пријател има некоја новост или додал некој пријател тоа ми го покажува но вчера имаше 2 нотификации во close friends отворам нема ништо денес истото ми се случи и не знам што е работата дали е избришано нешто или до фб е ако може некој да ми одговори. Благодарам.
Ана кога идеш кај пријателот и даму во пријатели што го има кај насловната ќе го отштиклираш прикажи во новости. Поднесувања за приватност, и таму користи го дневникот со активности.
Општи прашања На фб ја играм оваа играта Bubble Saga, и сега го уклучив фб и играта ја уклучив и на играта од горе ми пише Welcome Lukas (а нели треба моето име да биде таму) и одам да играм и кога гледам ме покажува на 3-та планета, а јас инаку бев на 8 мислам. И сега одам до 8 планета и не се отвара а таму има сликичка и го покажува моето име (дека јас сум на тој левел). А инаку заборавив да кажам Lukas е татко ми. И фактички сега играта е како да е уклучен татко ми а мојот левел никаде го нема. ПОМОШ?? Оваа прв пат ми се случува и немам поима како да го направам. Значи аман!!!!
Треба да имаш над 18 години и имаш таму во Прилагодувања на профилот напишано се за тоа како да го направиш.
Да, може. Кога ќе ти стигне известување во горниот десен ќош на нотификацијата има кругче и „x“, кликни на x-от. Ќе пишува „Исклучи ги известувањата за *името на играта*?“ и опции „Исклучи“ и „Задржи ги“ кликни на „Исклучи“ и веќе нема да ти стигнуваат покани од играта. Се надевам дека ќе ти помогне ова.
Дали има опција да не им излегува на Wall на моите пријатели она што јас го коментирам на други страници и слики?
И кај мене не сакаше, оди на google таму напиши facebook login и кликни на линк кај што немаш кликната. Кај мене така се вклучи.