незнам шо се дешава со фбво, но коа тој другар ми ќе ми пише никогаш ништо не ми стига од него, како да го напраам тоа ?
Јас имам две прашања Кога си од мобилен (или таблет, али не пц), нели стои од страна на чатот телефонче кај пријателите што исто користат телефон... некогаш нема ништо, а некогаш стои бројка пред телефончето.. 6m, 4h....тоа што значи? Пред толку време последен пат си бил онлајн, или си се одлогирал скрос (јас ја користам апликацијата), или само си стиснал home, тоест не си одлогиран туку само не ти е на екран фејсбукот... И уште една работа... исто кога си на телефон, во settings има едно refresh interval и можеш да бираш 30мин, 1, 2, 4 саата и never-никогаш. Што е ова? Мислам дека се поврзани. Ај кој се разбира повеќе нека појасни
За првово - Кога си вклучена од мобилен или таблет, во чатот има Mobile и зелен круг. Кога ќе се исклучиш, ќе има 1m и телефонче. Зависи од пред колку минути си се исклучила, толку ќе пишува таму. На пр. пред 15 минути и че стои 15m и телефонче. Обично мене ми покажува така и кога ќе се одлогирам скрос. За второво - Тоа го имаш видено во апликацијата фб, така? Ако одбереш за 30 минути, тогаш новостите на почетната ќе ти се рефрешираат т.е. освежуваат автоматски. Исто така и фб тогаш “прашува“ за дали има нови апдејтирања.
Добро зашто кога ставам профил слика нема како порано да ја има цела сеа некако ја крати самото,и плус дирекно ти ја објавува немозеш да ја видиш прво,има некоја опција за тоа или што е тука е
Значи бројката е пред колку време т.е. кога последен пат сум била онлајн така? А не кога последен пат сум била логирана? А што кога нема никаква бројка? Еве офлајн сум и си рчкам по фб, тогаш што? Второто е од апликацијата да, и мене ми е ставено на никогаш.... ?
да малата(profil)слика ми ја дава само главата или само торзото дали мене ми се сликите големи или со е поентата поран не беше така сликата ти јава кко што е ја ставиш,незнам каква глупост е ова стварно
^^Ако сакаш цела да се гледаш на сликичката т.е да ти е поголема оди на уреди ја фотографијата и измени мала сликичка
Да, пред колку минути си се исклучила. А ако кликнеш офлајн и си скиташ низ фб, ќе ти стојат минутите кога си се ставила офлајн. Пример, ти сега се ставаш офлајн, поминуваат 15 минути, а ти сеуште си логирана. Тогаш ќе стои 15m. Инаку второво, како сакаш. Нема потреба, зашто обично сите рачно си даваме рефреш на почетната.
Сакам да прашам дали може да видиш некаде кој те блокирал од фб или нема таква опција освен што нема да може да гледа ништо што објавуваш, коментираш и сл. Сакам да блокирам една личност, не ми е пријател, но сакам воопшто да не може да ме најде и да гледа било што од мене. Затоа сакам да знам дали може да види кој го блокирал?
Можеш да ја блокираш таа личност и од нејзиниот профил кога ќе се пушти нема да може воопшто да те најде. Порано една другарка моја имаше некое програмче кое и покажуваше кој ја има блокнато и слично. Со нешто такво би можел да види, поинаку не.
Како да направам да ми се гледа роденденот на ѕидот? Нели пишува од лево, образование кај сум учела, и после живее во или на анг. lives in и од каде доаѓа... епа сакам да ми стои таму и датумот роденденот, ама незнам како??
Мене па ми е здосадено фб. Не пишувам со никој. Го користам за некои новости да видам од тие страните што ги следам.
леле дали е само до мојот компјутер,телефон или што е работава.Нели кога чекираш кај смајлито имаше јадам,пијам..епа кај мене нема више.Ај ве молам кажете ми во што е работата,Кaко да направам пак да ми се појавува јаде,пие???