Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фејсбук (Facebook)

Дискусија во 'Слободно време' започната од Shaila, 4 октомври 2011.

1. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    незнам шо се дешава со фбво, но коа тој другар ми ќе ми пише никогаш ништо не ми стига од него, како да го напраам тоа ? :)

2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Mute/unmute conversation..на прозорчето за чет со него,или во инбокс..?

3. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    и тоа го направив, па го отстранив и од пријател и пак го аднав, али пак ист :/

4. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    Јас имам две прашања
    Кога си од мобилен (или таблет, али не пц), нели стои од страна на чатот телефонче кај пријателите што исто користат телефон... некогаш нема ништо, а некогаш стои бројка пред телефончето.. 6m, 4h....тоа што значи? Пред толку време последен пат си бил онлајн, или си се одлогирал скрос (јас ја користам апликацијата), или само си стиснал home, тоест не си одлогиран туку само не ти е на екран фејсбукот...

И уште една работа... исто кога си на телефон, во settings има едно refresh interval и можеш да бираш 30мин, 1, 2, 4 саата и never-никогаш. Што е ова? Мислам дека се поврзани.

Ај кој се разбира повеќе нека појасни :)

5. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Првото мислам дека е пред колку време си била оклучена, а второто не знам :)

6. xsweetx

xsweetx Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    За првово - Кога си вклучена од мобилен или таблет, во чатот има Mobile и зелен круг. Кога ќе се исклучиш, ќе има 1m и телефонче. Зависи од пред колку минути си се исклучила, толку ќе пишува таму. На пр. пред 15 минути и че стои 15m и телефонче. Обично мене ми покажува така и кога ќе се одлогирам скрос.
    За второво - Тоа го имаш видено во апликацијата фб, така? Ако одбереш за 30 минути, тогаш новостите на почетната ќе ти се рефрешираат т.е. освежуваат автоматски. Исто така и фб тогаш “прашува“ за дали има нови апдејтирања.

7. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Добро зашто кога ставам профил слика нема како порано да ја има цела сеа некако ја крати самото,и плус дирекно ти ја објавува немозеш да ја видиш прво,има некоја опција за тоа или што е тука е :^)

8. xsweetx

xsweetx Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Тоа оти ја нема цела, зборуваш за таа малата сликичка или?

9. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227

Значи бројката е пред колку време т.е. кога последен пат сум била онлајн така? А не кога последен пат сум била логирана? А што кога нема никаква бројка? Еве офлајн сум и си рчкам по фб, тогаш што?
    Второто е од апликацијата да, и мене ми е ставено на никогаш.... ?

10. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    да малата(profil)слика ми ја дава само главата или само торзото дали мене ми се сликите големи или со е поентата поран не беше така сликата ти јава кко што е ја ставиш,незнам каква глупост е ова стварно

11. xsweetx

xsweetx Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Профил > Edit Profile picture > Edit Thumbnail.

12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    ^^Ако сакаш цела да се гледаш на сликичката т.е да ти е поголема оди на уреди ја фотографијата и измени мала сликичка ;)

13. xsweetx

xsweetx Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    Да, пред колку минути си се исклучила. А ако кликнеш офлајн и си скиташ низ фб, ќе ти стојат минутите кога си се ставила офлајн. Пример, ти сега се ставаш офлајн, поминуваат 15 минути, а ти сеуште си логирана. Тогаш ќе стои 15m.
    Инаку второво, како сакаш. Нема потреба, зашто обично сите рачно си даваме рефреш на почетната.

На Ana.brojka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Сакам да прашам дали може да видиш некаде кој те блокирал од фб или нема таква опција освен што нема да може да гледа ништо што објавуваш, коментираш и сл.
    Сакам да блокирам една личност, не ми е пријател, но сакам воопшто да не може да ме најде и да гледа било што од мене. Затоа сакам да знам дали може да види кој го блокирал?

15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Можеш да ја блокираш таа личност и од нејзиниот профил кога ќе се пушти нема да може воопшто да те најде.
    Порано една другарка моја имаше некое програмче кое и покажуваше кој ја има блокнато и слично. Со нешто такво би можел да види, поинаку не. :)

На Marie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    227
    Како да направам да ми се гледа роденденот на ѕидот?
    Нели пишува од лево, образование кај сум учела, и после живее во или на анг. lives in и од каде доаѓа...
    епа сакам да ми стои таму и датумот роденденот, ама незнам како??

17. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Значи во последно време многу киснам на фб :$ :lol: !

18. Saska023

Saska023 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    3
    Хахаххаа и јас ми се чинит зависник од фб станав хххахах :lol: :lol: :D :D

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Мене па ми е здосадено фб. Не пишувам со никој. Го користам за некои новости да видам од тие страните што ги следам.

20. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    леле дали е само до мојот компјутер,телефон или што е работава.Нели кога чекираш кај смајлито имаше јадам,пијам..епа кај мене нема више.Ај ве молам кажете ми во што е работата,Кaко да направам пак да ми се појавува јаде,пие???