Смени го интернет прелистувачот,ако си на Mozilla firefox премини на Google Chrome или на Torch или обратно,пробај така,може ќе си го решиш проблемот.Исто и активирај си антивирус програма бидејќи вируси се во прашање.И извесно време не се логирај на фејсбук затоа што може има некое преоптеретување,мене исто така ми се случувало,па по извесно време фејсбукот сам се враќал во нормала.
Зошто не ми ја кажува целата активност на пријателите во Close Friends листата? Кажува само кога сменуваат профил слики или кога му пишуваат на некој на ѕид за роденден. А не ми кажува какви постови лајкуваат и каде коментираат како порано...
Ваљда мислиш на она: да мораш да одобриш за да се појави тагот на сликата. Settings - Timeline and Tagging - (од десна страна под Who can add things to my timeline? ) Review posts that friends tag you in before they appear on your Timeline? (кликаш на Edit) - над сликата кликаш на триаголничето и на Enabled Туф туф туф нема да можеш да го контролираш дечкото сега.
Незнам што се случува со мојот фејсбук, секогаш кога и да го сменам каверот не излегува на почетна , кога објавувам видеа или други слики е се ок ама незнам зошто кавариве не ги покажува . Знае некој до што може да е?
Jas nemozam iskreno da se nacudam na luge koj odamna izlegle od tinejcerskite godini i nacukale vo gazot po 26v 27...30 i nesto i poveke godini i se zamarat za lajkoj be luge na sto mu lajknale poke pomalku,ALO LAJKOJ da ne imam nekoj problem so me boli k***c za toa?.Imam kazano deka poke mi e deaktiviran otkolku aktiven posebno vo posledno vreme,znaci site se beter od tinejceri,da odis ti na kafe i da ne mozis dapominis bez cekiraje no coment zimi sve,ili sekoj den da ja smenvas prifilnata da objavuvas albumi so po 50 sliki deka si otisol nekade auuu koja mizerija zimi sve.Nemam komentar poke
Знае некој на пример зошто кога ке лајкнам некоја страна Канал5,Сител или некоја друга страница не ми покажува ништо на почетната од тоа што имаат објавувано туку во известувања ми стигнуваат само а на почетна ги нема.Ако знае некој/а нека каже.
Имам профил на фб ама исто како да го немам. Се уклучувам секој ден на 10-15минути, некогаш и помалку. Ништо интересно. Само губење време. Глупости..
Кажете ми дали сте забележале некогаш меѓу лајкнатите страници некоја за која не се сеќавате дека сте кликнале лајк? Еден период, можеби пред година/година и пол, забележував ми излегуваа некои страници, или нешто со фудбал поврзано, или fashion/nails, а знам јас не сум ги лајкнала. Не бев тогаш само јас, и други личности ми го спомнаа тоа, значи не ми беше хакнат профилот, ниту па сум ја дала лозинката некому. Претпоставував дека е некоја од оние спонзорирани страници, што магично наеднаш имаат шестцифрен број лајкови, па вака ги прибираат уствари лајковите. Тоа беше краток период, па наваму ништо. И сега отворам activity log, и пишува дека пред 3 часа сум ја лајкнала страницата на Смирноф. А фб не ми беше активен од 1/2 часот (значи 5+ часа), значи не бев јас уклучена. А имам опција ставено кога се уклучувам од непознат browser да ми стига нотификација, овој пат ништо не стигна значи нема логика да се уклучил некој од мојот профил, а да не е мојот телефон, или мојот компјутер (а и двете беа до мене). Не знам сега дали е пак случај како погоре со лајковите, или има потреба за загриженост? Ваква сум баш
Неможе, ја имаше порано таа опција ама сега веќе ја нема. Може само ако ја адне некој па таа да го одбие и да му стави забрана (mark a spam).
Ја има уште таа опција *Поставки-Приватност-Кој може да ме контактира? (Кој може да ти испраќа барања за пријателство? Кои пораки може да ги филтрирам во моето дојдовно сандаче?)
Да, меѓутоа после блокирањето личноста постојано правеше нови лажни фејсбуци и ме тормозеше. Си направив нов, сепак фала.
Даа и мене така ми излегува уште, гледам лајкнати страници што не се сеќавам дека сум ги лајкнала а и уклучено ми е да ми кажува кога некој се логира од нов пребарувач на мојот профил. А дали некој знае дали може слика што ми е поставена на ѕид да ја направам профилна слика ама со истите лајкови и коментари, а не како нова?