Ауу, физика? Мрзам ! Оваа година почнав да учам и многу е досадно. Правевме мини тест(кој е од 5 прашања) и наставничката не е воопшто строга, дури и една недела пред тестот ни даде лист со 10 прашања, од кои нели тие 5 ќе се паднат. Тогаш учевме за магнетизам и уште лесно беше и добив 5 на тестот, ама сега некако се потешко и потешко станува.
Ужас прво па и со наставничката имав проблеми ама сега си се смиривме.Првпат оваа година го изучувам ептен е тешко математика е боза за ова
И математика не е тешко (барем за мене и тебе), но пробај да ја разбереш физиката, мене ми е сега најлесен предмет.
мислиш сврзување на потрошувачи во струен круг?(комбинирано) Во овој тип сврзување има два потрошувачи сврзани паралелно,а тие се сериски сврзани со трет потрошувач. (кога се решава задача од овој вид на сврзување прво се пресметува вкупниот отпор на паралелно сврзаните потрошувачи ,а потоа заедничкиот отпор со сериски сврзаниот потрошувач.) *Се надевам дека ова е тоа што го бараш
аа а како сум го ја лупнала 15с. и тоа со калкулаторов го сметав нејсе бројките не се битни формулата е таа
добро де може учела музичка или шо ја знам го заборавила а и притребало или не го научила, не е крај света ако ја потсетиме
fizika kako da resam zadaca ako imam U-napon,t-vreme,i m-masa a mi se bara I- jacina na el struja ?? Ve molam za pomos