Голден Рoуз е овој: Спојлер: Слика Римел мислам дека е овој: Спојлер: Слика Римел не сум го користела и не можам да споделам искуство, ама со ГР ја фиксирам шминката можеби малку подолго од една година, и имам само позитивни коментари: лицето ми го задржува свежо, прави пудрите (и течна и камена) да се впијат во кожата, не светнувам и не се размачкувам, и бонус - убаво мириса.
Го купив еднаш бидејќи изборот беше помеѓу него и еден друг фиксатор кој беше доста поскап.Но згрешив, сега би го купила тој другиот. Има некоја миризба на алкохол, при која треба да не дишеш додека го нанесуваш,многу силен мирис. А можно е поради алкохолот повеќе да ти се познаваат порите и да ја суши кожата дополнително. Мое мислење -побарај друг фиксатор.
Јас овој го нарачав. Пред да си заминам од Мкд, го барав и не го немаше на залиха за да порачам. Веројатно е добар, особено што пишува oil control.
@buba4e89 како си задоволна од фиксаторов? Вреди ли за 600 денари и дали е поубав од фиксаторите на авон,гр,римел?
Убав е, ја држи шминката ама и пред пудра се прскам некогаш и убаво легнува и пудрата. Само од авон имам користено фиксатор и не би правела споредба, речиси се каде-каде исти.
Кога ставате фиксатор пред пудра, ставате и нешто друго како крема или некоја база или само фиксатор?
Барам поефтин фиксатор за шминка, кој ќе даде малку свежина. Секогаш ја фиксирам течната пудра со камена бидејќи не сакам да ми се преслика одма, а и помага да ми трае подолго. Но од друга страна ми остава прашкаст изглед и кожата ми изгледа безживотно. Не ми се даваат 500 ден за тоа, па ако имате предлог за нешто попристапно.
Види го тој на Top Face, мислам дека беше помалку од 200 денари, во Скопје не знам кај има нивни производи. Убав финиш има, природен. Јас за таа намена го користам и тој водениот спреј на Balea, супер ми е и со него.
Јас го користам, многу сум задоволна. Дава убав природен финиш и ја држи шминката подолго. Многу ми е подобар отколку на Golden Rose или на Avon.