Тие штрафчињата горе се мини импланти. Со секој тип на протеза може да се користат. Значи барај ортодонт кој соработува со хирург и работи со мини импланти.
дали може да се носи фиксна протеза само на долната вилица , како се движат цените и дали може да завршат работа само мобилни протези доколку не станува збор за многу искривени заби?
3д снимки не прави секој. Ендомак, Африм, на максилофацијална прават, а и не знае секој да ја чита. А за импланти исто не може било кој да стави. Треба добра анализа на ситуацијата претходно, не е плукни залепи.
Пред еден месец ставив фиксна протеза и има неколку дена непцата почнаа да ми отекуваат.. Денес и ми крварат.. дали сте имале ваков проблем и што ви помогнало?
Во Аеродром е, некаде кај Палма беше, освен ако не смениле локација. Цена зависи од регија, ама знам дека оди од 3500 нагоре.
Веднаш зад Палма во Аеродром (гледа накај паркингот), на истата локација се; има огромна реклама, нема шанси да го утнеш;
Дали може да се смени ортодонт? Носам протези од денталух, еве 2г во влечкаат. Сакам да одам на преглед на друго место, и по можност да ги сменам.
Moze, taa doktorka od dentaluks pojma nema samo znae srce i duso da kazuva drugo nisto. Odi vo dental art vo karpos doktor Sonja Risteska najdobra e 078 254 030 pozz
Жими се, значи ништо не кажува, ни до кај е ни како е; само ми збори умници да вадам ништо друго. А бев на преглед кај стоматомог и ми рече нема потреба, не гледа зошто ме форсира за умниците кога не ми прават проблем. Ми се чини само за повеќе пари дека влечка намерно
Оди на една консултација кај др. Елена во Дента ес, многу е добра докторката. Можеш да прочиташ на интернет за неа.
Ja sum zadovolna od Ortonova. Doktorkata e super, dostapna vo sekoe vreme, pred mesec ipol dva gi staviv protezite, mi rece godina ipol kje gi nosam. Se mislev dali ortonova ili dentalux ama izgleda ne sum zgresila.
Здраво феминки, дали имате проблеми со брикетите? Мене на 2 дена ми паѓаат а јадам како маче. Вчера бев ми стави после 1 саат ми падна сама од себе а ништо немав јадено… Може само еднаш јас бев крива дека јадев чоколадо и тогаш ми падна една, а другиве од макарона варена мека ми паѓаат… Како да го решам проблемов? Инаку пред некое време ја ставив можеби е нормално