Decki da ve prasam nesto, dali moze da go smenam ortodontot vo sred terapija bidejki ne sum bas zadovolen od momentalnata sostojba na zabite. Terapijava od otvoren zagriz mi se iskomplicira so vkrsuvanje na zagrizot i nesimetricnost na vilicata, ne znam dali e do neazurnosta na momentalniov ortodont ili normalna pojava. I da mi preporacate nekoj dobar ortodont vo Skopje koj bi ja prevzemal rabotara.
Ако нема резултати со текот на времето и ако не е посветен да го смениш. Секој ортодонт е и должен да го објасни процесот, за и ти да знаеш кој ефект сака да го постигне.
Здраво, никогаш не сум носела фиксна портеза а имам разиграни заби.. дали може да почнам со овие ајлајнери што се или ритејнер.. не знам дали е истото тоа само знам дека е мобилна и прозирна. Ќе Ве замолам кој знае како се движат и цените и колку често се менуваат. Фала
Ве молам препорака за ортодонт за 14 годишно машко дете, за фиксна протеза и проблем со загриз и долна вилица
Лајнери и ретинер се две различни работи. Лајнерите ги движат забите додека ретинерот се користи на крај од третманот за фиксација. Колку често се менуваат и цената зависи од случај до случај, обично се менуваат на 2 недели а цените се движат од 1200-2000€.
Здраво, дали имате искуство со носење на Hyrax dental (притоа не се работи за дете, туку за возрасна особа)?
Zdravo, sakam da stavam protezi kazete mi nekoj predlog Kade I koja Cena se Po privatnive ili predlog za vo drzavna.
Јас ја ставив пред неполна година на државна. 13.500 беше една, значи 27.00 двете. Мислам на консултации треба да одиш и да прашаш да видат кој има слободен ортодонт да те превземе. Секоја контрола се наплаќа 350 од протеза за мењање на ластици, а за жица мислам по илјадарка. На приватно не знам како иде ама до сега од други што сум слушала по 800 до 1000 евра им зимале за протезите ама па не им наплаќале контрола ни менување на жици итн.
Приватно за детето ни наплатија по 300€ една, контрола по 1200 ден., демек по 600 ден. од една. Многу е во споредба со државна.
Zdravo, vcera staviv fiksni protezi ama od denes pocna da me bocka od dvete strani od zicite I mi se napravi ranicka. Kazete mi sto da pravam.
Здраво, откако ги извадив сите 8ци, забите почнаа да ми се поместуваат и помеѓу секој заб имам простор. Најмногу ми смета што храна ми влегува, што порано не ми се случувало и естетски. Дали може тоа да се реши со алајнери и дали може да ми препорачате каде ставаат, која цена се и дали има негде плаќање на рати? Ви благодарам однапред