Здраво, за цена на фиксна протеза на клиника ми кажаа дека е околу 400 евра. Дали е тоа за една протеза или за двете заедно?
Jас носам фиксна протеза од таа стоматолошка ординација. Докторките се прекрасни, девојчето што работи администрација исто така. Внимателни сè Ти поспчуваат и исто така ти даваат совети. Кас носам 6 месеци, Задоволна сум, премногу ! Одговорни, дисџиплинирани и секогаш се позитивни.
Здраво. Дали некој носи фиксни протези и пуши цигари? Дали е штетно? Дали ќе влијае врз забите? Дали може да се одложи рокот за носење? Искуства?
јас носам и пушам. освен што влијае за жолтеење на забите и ластиџите. секако и на здравке, се друго не.
Здраво, дали има некој искуство со ставање протези во Ендомак. Бидејќи одскокнуваат со цена од други места околу 86 000 мислам ми рекоа за горна долна метална со вклучени прегледи и ретејнери по вадење. Немам искуство дали е тоа во ред цена и дали се подобри од другите? Благодарам однапред
Здраво девојки, ставив фиксна протеза во Ортонова во Аеродром и ја носам веќе 4 години. Наскоро треба да ја извадам а не ги добив резултатите што ги очекував. Сакам да побарам второ мислење пред да ја извадам протезата, ве молам предложете ортодонска ординација во Скопје или Штип.