Секако,но во меѓувреме чувствував морална одговорност да предупредам и други луѓе со цел да избегнат исти проблеми со кои се соочувам јас.Навистина не би сакала никој да поминува низ истото и се надевам овој апел ке биде сфатен сериозно!
Treba da stavam fiksni protezi no ne znam kaj koj ortodont. Dali vredi da naplakjas privatno namesto na klinika kade e mnogu poevtino? Dali nekoj od vas moze da spodeli iskustvo za klinika a voedno da mi preporaca kaj koj ortodont tamu ili na privatno? Do sega sum bila kaj edna ordinacija i mi rekoa celiot tretman ke bide okolu 1200E za dvete vilici, i ne znam dali e mnogu skapo ili sekade e tolku?
Не е до план на терапија туку до докторот кој ти ја води терапијата.Еве јас лично бев примамена од Дента ЕС баш поради тој принцип на работа,ми земаа дигитален отисок,ми ги направиа сите слики,снимки скенови и на крај завршив со искривени заби и еден куп компликации за кои не ни бев свесна дека може да се случат.Џабе им се сите документи на располагање кога немаат знање да го употребат тоа у пракса.Сестра ми стави кај друг доктор кој не и направи никаков скен,ниту отисок па супер тече терапијата и забите и се супер.Така да според мене битно е да идете кај проверен и искусен ортодонт кој пред се разбира анатомија и структура на коска и кој знае што прави со вашите заби.
Деновиве по интернет и друг дечко имаше објавено дека тамо му ги доискривиле забите. Катастрофа, никаква одговорност кон пациенти.
Може, ако најдеш ортодонт што ќе се согласи да ти ја продолжи терапијата. Ама и поскапо ќе те чини зошто и кај новиот ортодонт треба да плаќаш.