Фиксни протези

Discussion in 'Лице' started by summer.girl, Oct 15, 2010.

1. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Леле...тужи ги

Morena 20 and Silent Observer like this.
  2. Silent Observer

Silent Observer Нов член

Секако,но во меѓувреме чувствував морална одговорност да предупредам и други луѓе со цел да избегнат исти проблеми со кои се соочувам јас.Навистина не би сакала никој да поминува низ истото и се надевам овој апел ке биде сфатен сериозно!

eliesaab, ana-sweet and BubamaraM like this.
  3. Ailurophile

Ailurophile Истакнат член

Treba da stavam fiksni protezi no ne znam kaj koj ortodont. Dali vredi da naplakjas privatno namesto na klinika kade e mnogu poevtino? Dali nekoj od vas moze da spodeli iskustvo za klinika a voedno da mi preporaca kaj koj ortodont tamu ili na privatno? Do sega sum bila kaj edna ordinacija i mi rekoa celiot tretman ke bide okolu 1200E za dvete vilici, i ne znam dali e mnogu skapo ili sekade e tolku?

4. Silent Observer

Silent Observer Нов член

Не е до план на терапија туку до докторот кој ти ја води терапијата.Еве јас лично бев примамена од Дента ЕС баш поради тој принцип на работа,ми земаа дигитален отисок,ми ги направиа сите слики,снимки скенови и на крај завршив со искривени заби и еден куп компликации за кои не ни бев свесна дека може да се случат.Џабе им се сите документи на располагање кога немаат знање да го употребат тоа у пракса.Сестра ми стави кај друг доктор кој не и направи никаков скен,ниту отисок па супер тече терапијата и забите и се супер.Така да според мене битно е да идете кај проверен и искусен ортодонт кој пред се разбира анатомија и структура на коска и кој знае што прави со вашите заби.

5. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Деновиве по интернет и друг дечко имаше објавено дека тамо му ги доискривиле забите. Катастрофа, никаква одговорност кон пациенти.

eliesaab and Silent Observer like this.
  6. Spin

Spin Истакнат член

Здраво, дали некој знае дали може да се смени ортодонтот?

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Може, ако најдеш ортодонт што ќе се согласи да ти ја продолжи терапијата. Ама и поскапо ќе те чини зошто и кај новиот ортодонт треба да плаќаш.