Јас носам фиксни, бев толку многу против, ама се помирив зошто морав да носам, немаше друго решение. Сега после година и 5 месеци како ги носам, несакам да ги извадам. Забите ми се супер, изгледам преубаво и со нив. Искрено многу убаво ми стојат и незнам како ќе се навикнам Треба да ги извадам во септември, ама ќе си причекам до ноември-декември кога ќе ставам на долната вилица.
Подолго време носам протези, одамна се навикнав на нив, но сеуште ми сметаат бидејќи имам осетливи непца и заби. Вреди да се носи протеза бидејќи има резултати, но од друга страна мене ми се расипаа заи на долната вилица кога носев протеза само на горната, еден заб буквално се скрши. Откако ми ставија и на долната вилица има подобар ефект, а и некој баланс за да не ми се расипуваат/кршат.
^^Сосема нормално изгледаат, можеби ти се чудни поради жиците кои се така поставени за да се влечат забите према левата страна на девојчето на сликата, оти изместена е средишната линија на забите. Барем колку што можам да видам јас.
Абе ништо не е чудно..тоа се гумички кои се менуваат на секоја контрола во каква боја сакате.. Еве јас сега имам жолти.Предходно имав розеви ама викам ај малку да сменам и ми ставија жолтки.. Ама не ми се свиѓа како стојат. Наредна контрола црвени !!! Ако имате некое прашање - ЛП
Јас вчера ставив протеза.Мојот проблем е што тројката сега ми расте како траен заб ама во позадина,значи не на соодветното место.По консултација со ортодонт ,ставив протеза но не целосна.Фиксно помагало е со прстени на горна петка и шестка и со еден лак...Така отприлика.Мене ме интересира што користевте за ублажување на болки предизвикани од штрафчињата на прстените кои ме гребат во внатрешниот дел на образите...
Јас каде што одам кај мојот ортодонт постои можност протезата да е ставена од внатрешната страна и воопшто не се гледа кога зборуваш или кога се смееш
Ти благодарам за одговорот.Како се вика тој восок,мене ортодонтот не ми даде ништо,незнам дали има од аптека да си купам....Или пак најпаметно да се јавам да ми каже докторкава.
^ Купи си и Лизобакт таблетки против афти, често се појавуваат од протезите т.е. ако те загребуваат по усната празнина.
Леле луѓе што има везе ако носите протеза и наочари. Бог да чува, идело накај грда Бети... Ако си природно убава и така ке бидеш убава!
За жал во аптека не може да се најде восок...и јас барав, и појма немаа по аптеките каков е тој восок така да ке си побараш од ортодонтот, би требало да ти даде
Кој е тој ортодонт? Каде се наоѓа? Дали може контакт? И дали познавате некој што има ставено внатрешна протеза и какви се последиците?
и мене ми е устата ренде од протезите.таму кај што одам ми даваат восок ама џабе.многу брзо го трошам,една вечер да забораввам да ставам и сабајле се будам со протезите заковани во месото.али ја се навикнав вака и само си чекам да ги извадам
Кој е тој ортодонт? Каде се наоѓа? Дали може контакт? И дали познавате некој што има ставено внатрешна протеза и какви се последиците?[/quot Јас одам во ортодонција М,се наоѓа во населба Аеродром.Лично јас имам протеза од внатрешниот дел на забите,и јас сум задоволна.Кажав несакам да ми се гледа и ми ја препорачаа оваа опција за да ми се среди забот...