Фиксни протези

Дискусија во 'Лице' започната од summer.girl, 15 октомври 2010.

1. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    а кај се најевтини до сега каде што сте прашале?

2. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Јас носам фиксни, бев толку многу против, ама се помирив зошто морав да носам, немаше друго решение. Сега после година и 5 месеци како ги носам, несакам да ги извадам. Забите ми се супер, изгледам преубаво и со нив. Искрено многу убаво ми стојат и незнам како ќе се навикнам :) Треба да ги извадам во септември, ама ќе си причекам до ноември-декември кога ќе ставам на долната вилица.

3. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Подолго време носам протези, одамна се навикнав на нив, но сеуште ми сметаат бидејќи имам осетливи непца и заби. Вреди да се носи протеза бидејќи има резултати, но од друга страна мене ми се расипаа заи на долната вилица кога носев протеза само на горната, еден заб буквално се скрши. :( Откако ми ставија и на долната вилица има подобар ефект, а и некој баланс за да не ми се расипуваат/кршат.

4. AnniiBe

AnniiBe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Овие фиксни нормални ви се ?
    погледнете ги брикетите мене ми изгледаат чудни :worried:S

Прикачени фајлови:

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.950
    ^^Сосема нормално изгледаат, можеби ти се чудни поради жиците кои се така поставени за да се влечат забите према левата страна на девојчето на сликата, оти изместена е средишната линија на забите. Барем колку што можам да видам јас.

6. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Да, и мене ми изгледаат нормално, се согласувам со Annath дека жицата е поинаква.

7. AnniiBe

AnniiBe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Не зборувам за жицата туку за брикетите.
    Погледнете ги овие брикети :):worried:

Прикачени фајлови:

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Најнормални ти се брикетите и најобични.
    Сите се такви. Ништо чудно нема

9. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Абе ништо не е чудно..тоа се гумички кои се менуваат на секоја контрола во каква боја сакате.. Еве јас сега имам жолти.Предходно имав розеви ама викам ај малку да сменам и ми ставија жолтки.. Ама не ми се свиѓа како стојат. Наредна контрола црвени !!! :* Ако имате некое прашање - ЛП :* :wasntme:

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас вчера ставив протеза.Мојот проблем е што тројката сега ми расте како траен заб ама во позадина,значи не на соодветното место.По консултација со ортодонт ,ставив протеза но не целосна.Фиксно помагало е со прстени на горна петка и шестка и со еден лак...Така отприлика.Мене ме интересира што користевте за ублажување на болки предизвикани од штрафчињата на прстените кои ме гребат во внатрешниот дел на образите...

11. GoldenValery

GoldenValery Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    13
    ^ Јас користам восок .. е сеа не знам од кај можеш да го набавиш .. мене ортодонтот ми го даде :)

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954

Јас каде што одам кај мојот ортодонт постои можност протезата да е ставена од внатрешната страна и воопшто не се гледа кога зборуваш или кога се смееш :)

13. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954

Ти благодарам за одговорот.Како се вика тој восок,мене ортодонтот не ми даде ништо,незнам дали има од аптека да си купам....Или пак најпаметно да се јавам да ми каже докторкава.

14. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    ^ Купи си и Лизобакт таблетки против афти, често се појавуваат од протезите т.е. ако те загребуваат по усната празнина. :)

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954

Благодарам,штом излезам попладне одма ќе си земам,зашто штрафчињава партали ме направија :)

16. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Леле луѓе што има везе ако носите протеза и наочари. Бог да чува, идело накај грда Бети... |(
    Ако си природно убава и така ке бидеш убава!

На ThePrincipessa и feferona им се допаѓа ова.
  17. Deledda

Deledda Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    За жал во аптека не може да се најде восок...и јас барав, и појма немаа по аптеките каков е тој восок :( така да ке си побараш од ортодонтот, би требало да ти даде :)

18. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Кој е тој ортодонт? Каде се наоѓа? Дали може контакт? И дали познавате некој што има ставено внатрешна протеза и какви се последиците?

19. winter-girl

winter-girl Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    и мене ми е устата ренде од протезите.таму кај што одам ми даваат восок ама џабе.многу брзо го трошам,една вечер да забораввам да ставам и сабајле се будам со протезите заковани во месото.али ја се навикнав вака и само си чекам да ги извадам :D

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Кој е тој ортодонт? Каде се наоѓа? Дали може контакт? И дали познавате некој што има ставено внатрешна протеза и какви се последиците?[/quot

Јас одам во ортодонција М,се наоѓа во населба Аеродром.Лично јас имам протеза од внатрешниот дел на забите,и јас сум задоволна.Кажав несакам да ми се гледа и ми ја препорачаа оваа опција за да ми се среди забот...