И каj мене истото е, сега не jа чувствувам воопшто дури кога jадам. А долната ќе ми jа ставаат после два месеци, па тогаш ќе треба такви гумички да се ставаат, а зашто се, сеуште незнам.
Сакам да прашам,дали додека носиш фиксни протези ако некој заб се расипи ти ги вадат протезите или што?
Би требало да носам а мајка ми, ми препорачува да си останам со мобилните најубаво...не знам што да правам, а си ги мразам забите.
Мобилните можат да jа ублажат ситуацијата во случај ако ги носиш секојдневно, во спротивно се бескорисни според мене. Доколку имате можности, фиксната протеза е наjдобро решение за криви заби.
Девојки и јас сакам да ставам фиксни протези на забите бидејки многу ми се искривени сега сакам да прашам која е ценатаи дали сте ставале протеза на внатрешниот дел и која цена се истите ??
Јас си направив една глупост со протезите. Од стрв загризав една кајсија и едно прстенче на долната протеза ми се одлепи. Денес отидов на контрола и докторката ми кажа дека забот почнал да ми оди нагоре и сега почнувам од почетокот со долната протеза и времето на носење ќе ми се зголеми. Така да, за да не ви се случи она што ми се случи и на мене, пазете што јадете.
Затоа јас на праските, кајсиите и се што е малце потврдо, им ја вадам семката и ако треба ги сечам за да недојде до вакво нешто. :geek:
Јас ставив само на горната вилица пред 4 месеци и 350евра плус секој месец на контрола 600ден ама мислам дека вреди
јас на секои 3 недели одам на контрола и плаќам по 150 денари и на секои 3-4 месеци за менување на гелот 500 денари
утре одам на контрола па незнам каква боја ластичиња да ставам, предложете некоја боја што не е толку приметлива а сепак изгледа убаво
Моиве се бели и докторката ми ги предложи а и јас сакав бидејки сепак сум 16 години а и не ми се примекаат многу
јас носев протези пред неколку години на горната вилица ги носев 1 година и5-6 месеци сега забите ми се прави а не како тогаш како селска ограда и ги платив 200 евра без никакво доплаќање за ластичиња и гелови ако ми се одлепеше некоја плочка ми ја лепеше без да ми земе пари P.S ластичињата секогаш ми беа во прекрасни бои а понекогаш ги носев и шарени но сепак тогаш бев помала а кога би носела протези не би се шарала
јас ставив зелени ама некако не ми се баш ... и сега сакам некои што нема да се приметуваат толку па се мислам да ставам розеви?
Не ти е лоша идеата и за розеви , обично девојките стават розеви но јас сепак сум си за бело не ми се примекаат многу
јас станав многу досадна ама сакав да прашам на колку време ви ги менеа ластиците и дали ако по стално ми ги менат побрзо ќе ми ја тргнат протезата