Јаа пиев аналгин и поминуваше ,најголем проблем ми беше тоа што ми се надразуваа и ми се правеа рани во внатрешноста , првиот месец е болен после не.
Ако не можеш да издржиш оди на заболекар да ти ги подолабават Пред два дена бев ми стави силиконска мрежа и ете пак ме болат забите како првиот пат
Имам потреба да ставам фиксна протеза. Сеуште не можам да се одлучам каде. Препораки за доктор/ка во Аеродром. И какви се искуствата, цена, дали може на раати? Благодарам.
Треба да ставам фиксна протеза.Али имам слушнато дека постојат внатрешни протези што не се ни гледаат.Дали знаете каде во Мк може да ставаат и колку се? Или да ми предложите некој други не толку приметни протези?
Многу се скапи тие, мене ми рекоа околу 1.000 евра Стави си бели протези, помалку се приметуваат и не се толку нападни
Ова ми е втора препорака за државна, ама не знам, некако се плашам таму, а освен тоа сакам да ми биде поблиску некаде за да идам на контроли редовно, затоа што знам колку се битни. А за парите знам горе доле фаќа исто, а може да ми кажеш кај кој доктор во државна? Мислам дека се повеќе.
Не е толку важен докторот, колку техничарите што после ги изработуваат. Мојата докторка мислам Марија се викаше, али одамна носев. А за цените поевтино ти е нормано, цената на материјалот е тука негде, али контролите с епоевтини. Контролите инаку се прават еднаш месечно или на 3 недели, зависи. @BarbaraMorii би ти рекла да ставиш порцелански брикети со метална жица бидејќи таа далеку подобра сила има и побрзо ќе ти се исправат. Јас барем не би носела пола година повеќе само за помалце да се гледа.
Мене ми е проблем само еден заб (2ката) и тоа само малку е свртен како на лево.На различни места различно ми кажуваат едни викаат дека нема потреба други ако не сум носела можело целата вилица да ми се искриви(Тоа ми го кажаа во ендомак,што јас мислам дека е само ради профит.Пошо тој заб ми е веќе 5 6 години и немам никакви деформации на вилицата) Али јас би сакала ради естетика да ми се исправи,а да носам од оние обичните за 1 заб само нема шанса...
Ординација Баткоски во Охрид Многу сум задоволна, ликот ми се смена @BarbaraMorii незнам колку години имаш, јас сум малце постара, секоја посета и мене истото ми го викаше, се дури не се приметив сама на слика, вилицата искривена, фала му на бога сега се исправи
20 години сум.Сега ме исплаши искрено .Јас немам отидено на заболекар 1 година...А последно Али ке си закажам уште следната недела
Не ми беше намерата да те исплашам таман работа, но ако се мора тоа е, ништо страшно Не сум јас на сликата ако мислиш на таа погоре, такви ми се протезите
@BarbaraMorii да ти дадам еден совет ако веќе се решиш да ставиш фиксна стави си обична железна. Со оглед на аномалијата што ја имаш кај тебе доста е мала не вреди да дадеш за порцеланска. Железната фиксна е подобра и за работење.