Искрено нема шанси да ја носиш толку кратко, да бидеш спремна на тоа. Првиот месец скоро воопшто не влече, за да се привикнеш. А откако ќе се исправат се носат уште некој месец за да се задржат, или ретеинер, што е сепак како протеза. Така што рачунај си година, помалку од тоа не знам дали може.
Мали се шансите да носеш толку кратко протеза, но можно е доколку немаш ногу компликации со забите.. јас носев 3 ипол скоро години , да не те заплашувам но одговорноста да носеш протеза е голема.. Прво треба многу да внимаваш, што и како јадеш, второ хигиена на забите многу повеќе од порано трето не плаши се брзо ке помине времето носејќи ја колку и да е ... НА КРАЈ КЕ УСПЕЕШ КЕ ИМАШ ПРЕУБАВА НАСМЕВКА СПОРЕД МЕНЕ НЕШТО НАЈВРЕДНО СО СРЕЌА
Некој да има носено протеза од вматрешна страна? Боли, не боли, смета од позади, гребе, хигиена....? Цена...? Фала ви. Многу ми е срам што морам да носам протеза, но морам
Девојки, препорачајте ортодонт, а и воедно и стоматолог во Скопје, каде вие идете и од каде сте задоволни.Ви благодарам однапред.
Dental Clinik Margita Smileva - според мене не ја препорачувам прескапи се протезите, а исто и контролите. За пломбирање во ниеден случај кај нив. Само косовари идат таму ама за тие пари професионалност нула.
Znam i ja deka se preskapi za porcelanski protezi zimat 2 500 evra za dvete vilici,kontoli na sekoi 3 nedeli po 1 000 denari imav prasano kaj niv taka mi rekoa,drski,bezobrazni antilaticni lica ismejuvat lugje koi nosat ili kje nosat protezi katastrofaaa
Еве сега ќе објаснам зошто не затоа што, се работи фуш како и на многу други места во Мк., многу малку им се посветува внимание на пациентите, имаат темпирано време, нестручен кадар, ортодонката може е во ред ама џабе како тим нечинат, евтини цени да привлекуваат клиенти ама според мене не би таму. И најважно не ти кажува како треба туку како ти сакаш, а на нив им е сеедно. Имам многу за зборење од лично искуство за таму ама не би јавно.
Здраво,дали некој има носено herbst фиксен функционален апарат за корекција на односот помеѓу вилиците или знае ординација каде ја поставуваат?
Носам фиксни протези веќе 10дена и денес една брекета почна да ми се клати. Не е падната ама се клати многу. Страшно нешто е да треба да одам на забар или може до контрола да биде така ? Фала.
Треба да одиш да ја залепат,зошто сигурно се одлепила.Ќерка ми најчесто ги одлепува при тврда храна и посилно џваќање.
Да ми препорачате некоја докторка која си ја знае работата... Јас ставив протези на универзитетскиот стоматолошки центар Бојо Андреевски ама не сум задоволна... Ги носам скоро 3 години а загризот уште повеќе ми отиде наназад наместо напред и лошо изгледа ептен... Дури кога ке и речам на докторката дека не сум задоволна, вели добро е ќе ги вадиме другиот месец...зар залудно три години
Откако ми ги извадија фиксните, ми дадоа да носам мобилна протеза ама само навечер, прозирна е како навлаки на забите, нешто како пластифицирано, доколку некој исто вакви користи сакам да прашам со што ги чистите? Во внатрешноста се собира како бело што не се чисти со паста
Таблети за протези, ги има во аптеки и во дм. Јас ги користев денти пур а во дм се нивната марка донто дент. Како шумливи се, кршиш половина таблета ставаш вода колку да ги покрие протезите и минимум половина час да стојат. Можеш и цела таблета да ставиш, но нема потреба. Плакниш со вода и тоа е тоа.