мобилното е бесплатно, јас носам долна. Не ми се криви забите ама ми фали еден па да ми останат како што се.
Синчето почна да носи протеза од пред 1 недела,тешко му оди,го нервира,се надевам ке се навикне што поскоро
Носам фиксна горе и доле скоро 2 години, и да ми се доисправи уште еден заб од долната вилица и ке ја вадам(за месец ипол отприлика) hell yeah
Не,не,не се толку скапи..мене горна и долна ми се фатија околу 500 евра.Би требало следната недела да ми ги стават...Јас не сум мнгоу загрижена за изгледот,затоашто баш напротив,мнооогу ми се слатки девојчињта со протези.
Нема за што да ти е страв првите денови ќе ти е малце чудно,ама се е навика. Некогаш ќе се чудиш како си можела без нив. Плус ево јас незнам ни кога помина една и пол година. Одма ќе поминат месеците
Девојки дали има некоја искуство со Д-р Бојка? Постара е , порано работела во клиниката на чаир а сега соработува со неколку приватни ординации... Јас треба да ставам фиксна кај неа после 15 мај
Чудно ти е можеби, затоа.. треба да поминат неколку дена па да се навикнеш. А исправени ти се забите, онака топ? протезите прават да си сладок, и јас си ги сакам, али порано или подоцна мора да ги вадиме
[qoute=Name]Чудно ти е можеби, затоа.. треба да поминат неколку дена па да се навикнеш. А исправени ти се забите, онака топ? протезите прават да си сладок, и јас си ги сакам, али порано или подоцна мора да ги вадиме [/quote] Охоооо не да ми е чудно,нонстоп проверувам дали имам нешто на забите. На моменти дури и заборавам Па прилично исправени се, сега малце ќе носам протеза за навечер. Има некои заби ми се уште искривени ама тоа е заради што брикетите беа малце нагоре ставени. Верувај ми повеќе ме болеше иставањето на брикетите одколку ставање нови ластици. Ајде ајде, и со и без нив ние сме слатки
^ да да знам, чувството е ко да немаш заби како така ти оставиле криви заби, не може тоа така..јас се префрлив инаку од еден на друг доктор.. овој првиов беше Боже сачувај незнам со кој памет отидов таму, но ај да не зборам за тоа, сега сум во добри раце би требало, и сегашната докторка требаше да ми прелепи едно 5-6 брикети дека биле лошо ставени! крајна непрофесионалност.. се знае точно каде стои брикетата.. и ете баш денес бев и ме прелепуваше.. да, знам како е кога ти вади брикета, едноставно ти ја корне, мислев забот ке ми го истаи заедно со брикетата и кога ми ги извади тие неколкуте ми беше мноогу чудно и не си се сфигав...ахх се надевам нема да е така кога ке биде конечното вадење
Јас носев фиксни протези, не дека ми беа криви забите ама сепак сакав да ми изгледаат посредени... Кога ги ставив чувствува како во устата да имам којзнае што хахаха, но се навикнав, првата недела болат мн забите но сепак се издршува Со нетрпение сакав да ги извадам, а откако ги извадив ми недостигаа хххх Инаку за изгледот воопшто немојте да се грижите, баш интересно изгледаат... (јас кога ги извадив дури си реков поубава бев со нив хахаха) Вадењето го замислував поинаку, мислев дека со некоја течност се одлепуваат брикетите, ама кога почна да ги одлепува хахахаха си мислиш забот ти го вади ...
На забар ми рекоа уште пред 4 години дека треба да носам (и тоа го забележувам), но мајка ми не дозволи незнам поради која причина можеби оти не сакала да има ќерка со железо во устата ... но поарно на помала возраст да сум носела отколку сега на 18 г не би ставила. Малку навнатре ми се забите но тоа е што да правам сепак не се фокусирам на нив.
Јас носам керамичка (бела) протеза... како што гледам вака, исправени ми се... треба кај и да е да ми ја извадат... се мислам дали да инсистирам да ја носам подолго време (а ја носам веќе година ипол)... страв ми е дали ќе изгледам убаво без неа, и дали ќе ми се вратат забите назад, во првата положба
Носам фиксна од март 2010 Со оглед на тоа дека забите ми беа многу многу многу криви сега ми се супер. Во текот на оваа недела бев на контрола и ми дадоа ластичиња да носам за загризот и ужасно ме боат забите
Заборавив да се пожалам. Бидејќи не најдов тема за мобилни протези ќе пишам тука. Сега ми рекоа дека година ипол прво ќе сум носела мобилни протези, ваљда за колку толку да се подисправат, па после дијамантски(фиксни) протези. Иако сакав обратно да е, но одличен доктор е и се надевам дека не греши.
Носам, ги ставив пред 3 месеци. Си вика 2 години дечко ќе немам.. Неможе да се бакнува со протези? O.o