Здраво, можеш да си побараш повеќе, мислам дека ќе имаат разбирање. Зошто да купуваш дополнително, и тоа спаѓа во делот каде што ти ја местале протезата..кажи си слободно.
Mala pomosh Dali Mora da se vadat osmici ako se stavaat fiksni protezi I koja e prucinata Sto se vadat
Зависи како се поставени, и зависи на која возраст си. Причината е најчесто оти нема доволно место за да пораснат, растат во неправилни положби и прават проблем со другите заби.
Јас носев протези и долните осмици ми ги извадија со операција бидејќи не ми беа излезени а и немаше шанса да излезат. Немаше простор. Горните осмици ми стојат. Пред да ги ставам протезите бев кај друг ортодонт и ми рече дека треба да ги извадам, меѓутоа докторката што ми ги стави протезите кажа дека нема потреба. Секој ортодонт прави своја проценка. Најубаво е пред да се стават протезите да се добијат неколку мислења.
Zdravo sakam da prasam od koj protezi redese i zosto ne si zadovolna . I jas ke redam ovie dena pa me interesira
Предлог ортодонт за фиксни протези,кај што не е секоја контрола 1000денари, нешто поевтино а и ако знаете која цена се порцеланските и сафирните протези отприлила
За Дента Лукс поназад прочитав дека и други имаат лошо искуство/мислење за нив, јас лично не би ги препорачала, фини се и услужливи се додека не платиш. Конкретно во мојот случај на тема ламинати жената имаше многу лош однос дали не и беше ден или не знам што и беше проблемот седнува да ми објаснува некои работи почнува да вика дури дрска да биде (да бидам јасна ниту и возвратив ниту се карав со нејзе, напротив ни еден збор не кажав само ја слушав за тоа како фукционираат ламинатите) После овој циркуз, Ксенија настапува и ми кажува дека не можело кај мене фиксни протези од некои си причини што врска си немаа, веднаш после тоа отидов кај други 2-3 стоматолози и ми кажаа дека напротив нема причина за да не може,бидејќи имам здрави заби, дури и во мојот случај помалку време би требало да ги носам фиксните бидејќи не ми се криви забите целта беше мали поместувања да се направат. Да не заборавам да кажам, додека ме 'тешеше' др. Ксенија дека не може да се стават фиксни во мојот случај, ми кажа дека минатиот ден едно девојче си отишло со плачење,имало буквално ист проблем ко мене и немало што да се направи (уствари 3ката да се спушти малку, тоа е целата поента) , се надевам дека девојчето се исконсултирало и на други места жал ми падна после тоа за нејзе што си отишла плачејќи и истрауматизирана за глупост. Дентал Арт, после разочарувањево од погоре отидов тука лепо фино, вака и вака може ли да се среди тоа, може девојче нема проблем, степенот за хигиена, култура, како те пречекуваат девојчињата на пултот на влезот е со поголема професионалност од Дента Лукс. Јас сум кај др. Дора, префина е, се каам што не дојдов порано тука, него што си го трошев времето во Дента Лукс.
Imam ubavi zabi, samo prednite gore kecovite mi se oddeleni nekolku milimetri od koga znam za sebe dali nekoj go imal istiot problem i dali poradi toa se nosi proteza?
Ke moze da pisete ceni za gorna i dolna vilica Dental art 36 000 ,600den kontroli , ako imate info za drugi pisete ve molam