Dali ima nekoj da mi dade sovet za postavuvanje za porcelanski protezi i koja e razlikata od metalni ?
Функционално нема разлика. На ист принцип работат, само се изработени од различен материјал. Ако не ти значи ништо бојата, слободно стави си метални. Нема потреба да плаќаш повеќе за порцеланските, буквално плаќаш само за тоа да бидат помалку забележливи.
Да, остануваат дамки околу брекетите. Генерално може да се исчисти, но некогаш се обојува и лепакот под брекетите и после тоа останува така до крајот на терапија.
Здраво! Сакам да ве прашам дали некој имал искуство за протези или алајнери кај Иван Танатарец од Битола? Мислам дека има ординација и во Скопје.
Здраво... Пред една недела ми ставија протези на долната вилица, но забите ми се хаос и немаше и затоа брикети имам на 3ките и поврзани се со жица(немам брикети на двојки и единици) . Е сега жицата ми направи рез како со нож, а восок не помага. Ве молам за совет како да го излечам зошто имам голем проблем...
Ми дадоа да носам ластици. И не прашав на колку време да ги мењам. Секој ден или додека не се скинат?
Здраво! Кај маргарита смилевска ставив фиксна горна па сега треба и долна . Ама ужасно ме нервираат , се запнале да ми поправаат заби што не се гледало од надвор дека се расипани ама на ренген снимка само. Тоа не им помина па сега напнуваат да поправаат други заби за кои во ендомак пред време ме советуваа дека е рано за поправање. Притисокот им е од сите страни, прво докторката ме убедува дека мора да се поправаат одма па пробува веднаш да ми закаже ,па ме убедуваат сестрите на телефон кога ќе се јавам да закажам контрола за протезата… и навистина се каам што отидов таму. Ми ставија жици за спојување кај што има изваден заб и жицата е цел месец лабава, забите начукани еден во друг затоа што се направило простор на едно место сега и не можам да ги исчистам убаво од таа причина . Си помислив да ги менувам ама гледам дека горе доле ситуацијата е иста , гледаат како да извадат повеќе пари …
Дента лукс, иако прочитав и лоши мислења јас сум воглавно задоволна, фини се сите. Единствена маана е тоа што одиш на закажан термин и не те примаат одма, секогаш почекуваш од 15 до 30 минути, но мене тоа не ми е проблем.