Pride and Prejudice, ama verzijata od 2005. Milion pati podobar od knigata i onaka si go gledam ednas mesecno, kako terapija mi e!
Секогаш кога имам лош ден и се чувствувам down, си пуштам 10 Things I Hate About You, а веднаш потоа и Clueless. За Clueless имам пишувано и претходно, ама 10 Things ми е дефинитивно филм за плачење кога го достигнувам врвот во мојот ПМС и без сомнеж, нема да ми стане досаен или клише дури и на 40. Хит Леџер е непребол, а Џулија е премногу шармантна, ги обожавам во улогите. Има предобри фрази, а за поемата на Кет и изведбата на I love you baby нема потреба да коментирам. Газење.
Ќе издвојам неколку филмови кои посебно ми го задржале вниманието: Emily Brontë's Wuthering Heights (1992) Дефинитивно филм над филмовите, бар по мене. Ни самата веќе не знам колку пати го имам гледано, за книгата да не дискутираме... The Butterfly Effect (2004) Филмов има неколку дела, ама првиот е убедливо најдобар Donnie Darko (2001) Не е за сечиј вкус, но сепак го препорачувам Perfect Sense (2011) Тука нема ништо да искоментирам- погледнете и оценете самите! Before the Rain (1994) Last, but not the least. Како за крај, еден од македонските класици. Без слика би ги набројала: The Shawshank Redemption (1994) Love & Other Drugs (2010) The Best Offer (2013) Anonymous (2011) Baraka (1992) The Fountain (2006) Into the Wild (2007) Million Dollar Baby (2004) The Good Lie (2014) Interstellar (2014) и мноооооооооооооооогу други...
Ооо ги има премногу хахаха на пример Scary Movie Peter Pan Wild Child Wrong Turn The Princess Diaries Titanic 2012 The day after Tomorrow LOL Fifty shades of gray Zathura Jumanji A walk to Remember i drugiii
Седум психопати и Ужасни шефови со Колин Фарел. Сите (меѓу кои и погоренаведениот, а особено Just Go With It) со Џенифер Анистон. Ја обожавам!
Оооо, доста се. Ги имам гледано неколку пати и би ги гледала уште 100 пати. Harry Potter - сите делови X-Men - сите делови Batman (на Nolan) - сите делови LOTR - сите Hobbit - најмногу првиот Inglorious Basterds Bourne - сите делови Indiana Jones - сите и James Bond - последниве делови со Daniel Craig Ете тие се и знам дека никогаш нема да ми здосадат, иако сум ги гледала повеќе пати.