Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    103

За отпишување од факултетот т.е да си ги земеш документите се плака 1000 ден

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Ако се запише психологија на втор циклус студии како недипломиран психолог, имаш исто звање како дипломираните психолози, односно можеш да работиш во ординација и слично?
    И уште нешто. Што треба да се заврши за да бидеш клинички психолог, зошто не видов таков смер.

3. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Знае некој со колку поени минимум примаат во државна квота?

4. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Зависи за која насока, ама генерално, 80+.

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Инаку што планираш да запишеш?

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Другарка пред 3 години со 88 бода не ја примија во државна квота на Психологија.

На Nalayan и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Се мислам помеѓу педагогија и социјална работа и политика. Примамливи ми беа и семејните студии, ама не знам ништо поточно за нив, па првите две ми се приоритетни.

Последна измена: 24 јуни 2016
  8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Од првиве две јас би ти препорачала да одбереш социјална работа и политика, според мене поинтересни предмети има, ќе ве шетаат и по институции, и мислам дека колку-толку е поперспективно од педагогија каде што сметам дека и материјата е посувопарна и досадна (Ова е само мое мислење, а за перспективноста реков колку-толку зошто во земјава ретко што е перспективно. :( )

За семејни студии, едно големо НЕ од мене, јас сум таму запишана зошто не ме примија на друг смер и сега ќе се префрлам. За поминување доста лесно ќе поминеш (ама не е тоа поентата), но предметите се толку досадни и безвезни, не знам, ми немаат смисла некако што мака ти е да ги учиш. Имаш комбинација од историја, социологија и педагогија и уште по некое подрачје, а јас вториве две ама ич не ги сакам. Звањето кога ќе завршиш ти е семеен едукатор. (wtf is that?)
    Можеби смеров би бил/е перспективен во странство, но мислам дека за жал кај нас нема некоја иднина со ова.. А и секоја година веќе се' нешто ново смислуваат.

За примање, не се сомневам дека ќе те примат на било кој од двата смерови. Ти посакувам среќа каде и да се запишеш. :)

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Некој што имал психологија кај Виолета Арнаудова ако сака да ми пс во порака да се консултирам околу некои раб.

10. lile.lile97

lile.lile97 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Некој што стидира или сака да се запише на Педагогија?

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Моја братучетка прва сака да се запише на психологија постдипломски, ама не е дипломиран психолог. Ај повеќе информации за тоа ве молам. Дали треба да оди на двогодишни студии по психологија зашто е недипломиран психолог или да полага само некои предмети?

12. veronika20

veronika20 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Сакам да се запишам на историја смерот вонредно да учам има ли некој искуство од вонредно историја како е тешко ли е може лида присуствуваш на предавања ??

13. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Иако покасно, се надевам ќе ти помогнам. За да си ги подигнеш документите се плаќа само 1000 денари и 50 денари за админинстративна такса. Пополнуваш молба (има во сервисот) и заедно со уплатниците и индексот ги носиш на студентски и веќе следниот ден може да си ги земеш документите. :)

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Psyho

Psyho Нов член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да се запишам на психологија па ако има некој да ми каже нешто подетално за предметите и професорите што предаваат. :D Малку ми е страв...

15. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Ако не ти е доцна за одговор, пиши ми.

16. baruhhh

baruhhh Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали универзитетскиот пријавен лист е истиот од електронската пријава или треба да си го купиме од книжара?

17. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Дали ако сум запишана со кофинансирање (400 евра), меѓутоа сум една од најдобрите студенти во генерацијата во 1-ва година, има можност оваа година да бидам во државна квота, или до 4-та година ќе терам со кофинансирање, без разлика на успехот?

18. baruhhh

baruhhh Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    До кога најкасно треба електронски да запишеме семестар ние што сме прва година?

19. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ако не се лажам Груевски најави нешто за ова од оваа година, за студентите над 8,5 просек дека ќе се намали партиципацијата само не знам колку(мислам упола) се надевам ќе се исполни, што е реално. Има такви во државна што стагнирале и пак си остануваат во државна квота, а има такви што напредуваат многу, но ништо. И јас со во висок просек си останав приватна квота, не постоеше таква можност како што велиш, освен ова што е најавено, па на некој начин би компензирало, сепак остануваш во приватна...

20. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Некој да каже искуство со проф. Весна Димитриевска , ми предава овој семестар Методологија на социолошките истражувања :)