Супер е професорката, многу убаво предава, праведна е при пишување оценка, ако и побараш помош да ти објасни со задоволство ќе ти помогне, ако слушаш на предавања пола од матријалот ќе ти биде научен и разбран. Има една маана, што само 3 отсуства смееш да имаш, се што е над три не дава ни потпис, ни да полагаш ни ништо, што би му дошло дека директно си го презапишуваш. Е сега и предметот си има своја тежина, зависи каква студентка си.
Фала ти многу И ако можеш збор два за Татјана Стојанкоска да ми кажеш и она сеа прв пат во 5ти семестар ми предава
Немам искуство со неа, овој семестар и мене прв пат ќе ми предава. Од други студенти што сум слушала супер била, добра, никој не ми се пожалил од неа.
@choko Татјана е супер, со задоволство ја слушав на предавања, предметите што ги предава се лесни и најлесно кај неа поминав Мана и е што знае да доцни или да одложува предавања.
Не треба ништо посебно, само го презапишуваш во соодветен семестар, ако е од зимски во зимски и од летен во летен нели. И плус на партиципацијата доплаќаш + за тој предмет, зависи колку кредити ти носи и дали си во приватна или државна квота. Прашај на студентски уште колку плус пари треба, не се сеќавам колку точно беше еден кредит.
имам слушнато дека бил многу добар, лабав на испит директно полагаш, нема колоквиуми. на испит ти дава есеј да пишуваш кој што можеш и од дома да си го напишеш и за време на испит само да го препишеш.
Дали некој со дипломиран по социологија, а магистриран по педагогија може да предава по двата предмети односно да работи по двата предмета.
Dali univerzitetskata diploma na filozofski fakultet otsek pedagogija po ekts e priznaena vo EU? I ako znae nekoj da mi dade nasoki sto se e potrebno da se napravi pred da se aplicira so prevedenata diploma?
Гледам нема нешто многу по форумов за социјална работа и социјална политика, така да доколку ви требаат информации слободно прашајте. Јас сум трета моментално на овој смер, отприлика можам да ви објаснам се што ќе ве интересира.
Dali nekoj znae okolu izbornite predmeti od listata na filozofski fakultet sto moze lesno da se pomine?
филозофија, ама тој предмет мислам дека беше само зимски семестар ако не се лажам. супервизија и евалуација во социјалната работа, социјална заштите и тие се лесни со дадени прашања се