Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. Tasaranat

Tasaranat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ti blagodaram

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ladybug995

ladybug995 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    od iskustvo ti kazhuvam, biraj predmeti kaj tvoi profesori, od tvoj institut, deka sigurno oni imaat nekoj predmet shto e na listata od fzf, najdobro se pominuva kaj lugje koi vekje te poznavaat. A vo sluchaj da ne mozham da te predomislam, nikako ne biraj preduchilishna pedagogija kaj Lena... ama nikako. Predmetot ne e losh, ama knigata e uzhasna, ne se uchi od nea.

На Tasaranat му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tasaranat

Tasaranat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Mislenje za Prof. Zora Jacova i Prof. Vera Stojanovska? :)

4. classy_M

classy_M Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    538
    Каков е начинот на полагање и што се учи ?:)

5. ladybug995

ladybug995 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    pa nishto ne se uchi :D:D:D dava po 17 prashanja mislam za prv i za vtor kolokvium, istite gi dava posle koga polagas, duri po ist redosled, a odgovorot e 1 zbor. Moja generacija izbravme site vo prv semestar, vtor kolokvium ne ni polagavme, ni reche ostajte indeksi i idete na kafe. Ponezasluzhena 10ka nikogash ne sum imala :D

На classy_M му/ѝ се допаѓа ова.
  6. classy_M

classy_M Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    538
    Фала на одговорот :*

7. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Искуство некој со Сузана Симоновска по етика, начин на полагање, учење?

На biGirl и classy_M им се допаѓа ова.
  8. booom!

booom! Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Каков е изборниот предмет Психологија на менаџментот?

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.593
    Освен етика кај Иванчо, лесно се поминува и кај било кој предмет од Сунчица Димитријоска, Виолета Ачкоска, Орхидеја Шурбановска. Кај Лена не само предучилишна педагогија туку и сите други се промашување. Жената нема шанси да ја најдеш ни за материјал ни за консултации... а и предавањата ги откажува.

На ladybug995 и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  10. booom!

booom! Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Здраво. Знаеш ли да ми кажеш каков е предметот (лесен, тежок, каков материјал за учење има, кој предава? ) Психологија на менаџмент, јас го избрав како изборен, инаку од Економски сум.

11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.593
    Јас лично не сум го слушала тој предмет, а знам дека го предава Елисавета Сарџоска, барем досега беше таа. Инаку, викаш си го избрал, но сеуште не ти е внесен, сеуште имаш време да избереш друг предемет ако не си сигурен за овој. :) Немам искуство со оваа професорка за да можам да кажам како е, но штом ти си од економски, веројатно би било полабаво за тебе. :) Обично така е за студенти од друг факултет.

Последна измена: 31 јануари 2017
    На booom! му/ѝ се допаѓа ова.
  12. booom!

booom! Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Не зафркнаа на студентски, прво викаат дека се зафатени со 500 студента предмети Социологија и Еколошки менаџмент и јас избрав еден од Економски и после запишав Психологија на менаџмент за да не останам со еден предмет помалку. После читам на ФБ имало место за Социологија и Еколошки... Можам ли утре да го поништам предметов или пак да го заменам со некој друг?

13. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.593
    Зарем веќе почнавте вие да запишувате предмети за летен семестар? Кој семестар треба да запишеш? 2, 4 или 6? Не знам за вас, за нас на филозофски рано е сеуште за тоа... па ако има уште време, појди утре и прашај таму на студентски прашања дали има место за да запишеш Социологија и Еколошки, ако има место можеш да го смениш. :)

14. booom!

booom! Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Па читам на колегиве не им дале да додадат предмет или да променат, овие те мотаат во здрав разум а уште им плаќаш. Нездрава работа. Инаку 2 семестар запишував до утре е рокот, ама ако може само да променам, кој е најлесен од цел Филозофски?

15. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Орхидеја е срце од професорка, само што е малку повеќе изгубена во свемирот, инаку предметот како предмет ми беше доста интересен и лесен за учење. Лошото е што се чека по сто саати за оценка или што и да е, и најчесто ја нема во кабинет, неодговорна е малку.

Зоран Велковски многу го почитувам како професор, Андрагогија избрав изборен кај него, можете да си земете изборен ама не сака учење на памет, туку логички да размислуваш.

Ќе ве советувам само кај Ана Фрицханд да не бирате изборен, зошто имам редовен кај жената и иако вака е океј, премногу бара, мора да имаш присуство, активност, домашни, семинарски... И да си положил на испит, нема да те пушти ако немаш доволно поени од другиве работи, а и испитите не и се баш лесни, има работи кои не се од материјалите.

Не знам зошто, ама на мојот смер немам баш некој избор за изборните предмети, дадени ми се само одредени кои се поврзани стриктно со мојот смер, а не можам да бирам од цел Филозофски, во трета прочитав дека ќе можам, сакам да го земам Специјална едукација и рехабилитација кај Горан Ајдински, интересен/лесен е предметот?

П.С Не се лажете со Малолетничка деликвенција, и мене ми звучеше интересно според името, ама многу информации има во учебникот, статистики, бројки а и професорот оценува како што ќе му текне, плус знам за случаеви кај што се има пуштано на студентки... И пак ништо не се преземало против него. Страшно.

16. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.593
    Етика е најлесен. :)

На vrapce.b и booom! им се допаѓа ова.
  17. booom!

booom! Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    А професорот добро предава, какви прашања има, најверојатно не се на заокружување како кај нас?

18. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.593
    Па всушност, нема предавања. :D Едно само, колку да каже професорот (Иванчо Атанасовски) што треба да се учи за колоквиум. Ги дава прашањата и одговорите и истите тие се на колоквиумот, нема ни материјал, ни книга ни скрипта, само тие неколку прашања (на заокружување и дополнување се). Но, провери и за кај него да не е надминат бројот на студенти. Ако е, тогаш ќе бараме друг. :)

19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    @booom! Јас во прва година за изборен имав земено Невропсихологија, немаше предавања и одиш директ на испит. Ама не знам дали ти ќе можеш да го земеш овој, зошто не си од Филозофски, дури на нас ни мрчеше зошто сме го земале кога не сме дефектолози или психолози. Се полага во Клиника за Неврологија и право да ти кажам прелесно поминав, 10ка ми стави, а материјалот лично мене ми беше интересен.
    Исто имав земено Општа психологија и на тоа многу лесно поминав, не отворив книга ни за двата колоквиума, на заокружување беа колоквиуимите и по нешто за дополнување, ни за присуство не се замараше нешто.

20. booom!

booom! Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Не можеш да прашаш некој за овој предметов што го избрав каков е, зошто ако е добар да не го менувам за џабе. :)