Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. Bojanchhee

Bojanchhee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    116

Во студентски сервис на филозофски факултет мора да ја има скриптата. распоред за колоквиумски сесии се договарате со професорката на предавање кој ден ке се полага.

Јас го имав лани избрано тој предмет. ама јас не одев на предавање зошто ми се поклопуваше со друг предмет.

На Sm1ley му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sm1ley

Sm1ley Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    74
    Фала ти мн :)

3. ladybug995

ladybug995 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Грешно имаш слушнато :D:D:D јас сум на социјална работа, точно е дека бројот на студенти е доста помал од оние на економски или слично, ама секоја година има студенти.. По 50 студенти сме во генерација.

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    Мислење за професорот Илија Ацески? Доста негативни коментари имам слушнато до сега за него, дека испитите му биле претешки, ретко кој положувал кај него и намерно буткал студентки... Јас на предавање еднаш сум му била до сега и ама навистина не го разбирам што збори, прво многу тивко и придушено збори, второ скока од една на друга тема, скроз неповрзани работи кажува, за едно прашање сто пати различни одговори дава. :|

5. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Ова е гад човек, не знам професор на филозофски кој толку ги малтретира студентите, ова за изборни зборувам. Кај него за џабе се оди на предавања, не знам дали до толку не знае да предава, го мрзи или намерно сака да замара студенти со небитни работи, неповрзани со материјалот. Речиси и да не запишува присутност, а и да запише ништо не значи, нема ништо да ти помогне тоа и не дава плус оцена за присутност. Исто така, кога не знае веќе која глупост да ја тропне, почнува да досаѓа со проектни и семинарски, а ако му направиш и однесеш не ги чита, ама еве, може да се каже дека колку- толку му значат тие проекти. Колоквиуми, кога дозволува, има четири, не два. Се полага прво писмено, па усно, а може и за друг пат да се одложи колоквиумот, бидејќи нема време толку студенти за еден ден да помине. За писмените колоквиуми гледај да напишеш околу 4-5 страни и за усниот да ги знаеш убаво. На усниот испит некогаш знае да запрашува да му раскажуваш од редовните предмети што си учела, да види дали си препишувал таму. Се фаќа за ситници, те запрашува за приватни работи, зајадлив е и сака да докаже дека е секогаш тој во право, дури и кога не е. Јас кога полагав, не пушти повеќето што останавме последни, како што кажа тој, за да не откачел, да не се замарал веќе со нас (повеќе би рекла ние со него веќе да не се замараме, ама ај). Многу ми е жал што си избрала нешто кај него и се надевам дека ќе поминеш колку што можеш подобро. Гледај да не му се замараш многу, научи си за колоквиуми и кога ќе дојде време, немој пак да бираш предмети кај него.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.723
    @the.vampire.girl Ох, за жал не ми е изборен предмет, задолжителен ми е. :( Уште одамна имам слушано лоши работи за професоров, и нема теоретски шанси да одберам изборен кај него. Инаку, кај мене тие студенти што му биле повеќе пати на предавање, ми рекоа дека цело време иронично и цинично се обраќал на сите, со потсмев. (Tоа го забележав од тој еден пат што бев кај него, не прашуваше од кој град сме, и на тие од помалите градови иронично им забележуваше "голем град, нема збор |( ") За присуството, еднаш рекол мора да се оди, после тоа кажал ма што сакате правете, ако сакате доаѓајте, ако не немојте. За семинарските не издави, и што и да одбереш не му одговара, те исправа, те поправа, на крај пак по негово, а од тебе бара ти да си смислиш семинарска... Па, кога ќе сме оделе на испит (прво писмен, па усен дел) можел да не праша за семинарските, ако не сме знаеле, лошо ќе било. А и пред тоа да сме ги презентирале. Значи, не знам, конфузен е човеков ептен. За материјалот... ни даде сто негови книги за учење, пола книга ја помина на едно предавање, а уствари ништо не кажа ко што треба. :drunk:
    Ти благодарам во секој случај, бар да знам за сигурно дека лошо ми се пишува. :D

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tasaranat

Tasaranat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Dali nekoj znae so se pagja na kolokvium specijalna didaktika kaj prof. Vera Stojanovska?

8. cacarot

cacarot Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали има некој што полагал социјална психологија кај Михајло Поповски да ми каже какво искуство има во однос на тоа дали е строг со оценките и дали бара многу материјал и каков е видот на прашањата ?

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.609
    Дали некој има искуство да ми каже како изгледа усмен испит кај проф. Ило Трајковски? Како прашува, колку...?

10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.609
    Купување потпис на филозофски е мит или вистина? :D

11. DragonSlayer

DragonSlayer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2015
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    154
    Ако има некој список за предмети од социјална работа и социјална политика да прикачи?
    Благодарам однапред

12. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Кои денови работат студентски прашања и од колку саат? се јавувам вика секретарката одберете локал стискам бројки не сака да ме вклучи?

И шо документи се потребни за отпишување?

Последна измена: 11 јули 2017
  13. SweetAna

SweetAna Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    филозофија на филозофски мислење?

14. SweetAna

SweetAna Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    Дали мора лично или може некој друг наместо мене да ги поднесе документите за упис?

15. Angelinna

Angelinna Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Може некој да ми каже каква е таа пријава за запишување образец А1??? Итно ми требс помош

16. Fruit346

Fruit346 Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    • Ве замолуваме да пишувате на кирилица.
    Dali bi me primile so 64-65 poeni na socijalna rabota i politika? Ili pak na semejni studii? Itno e please.......

17. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    Нешто повеќе за Приватна и корпоративна безбедност?

18. SweetAna

SweetAna Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    16
    Пријавен лист што се купува од книжара.

19. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.979
    Девојкии можда прашањето не е за оваа тема ама се надевамќе одговорите. Можно ли е на пример на мир, безбедност и одбрана прва година да запишам редовно а после од втора да почнам вонредно? Или пак мора од прва да се определам за наредните 4 години

20. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Људи зошто од сите факултети се објавени ранг листите освен од филозофски?