си бара знаење, понекогаш може да има комплицирани колоквиуми, ама мој совет подобро да положиш на колоквиум кај нејзе зошто на испит може да биде малце построга и по комплицирана ( барем според моето искуство досега кај нејзе) полесен изборен- сите што ти се кај сунчица , супервизија, социјална заштита ....
Zdravo Nekoj da mi predlozi izboren predmet so 6 krediti da ne se bara prisustvo i sl. i po moznost so zaokruzuvanje , posleden predmet mi e samo za da dopolnam krediti da nema zamaranje premnogu.. (osven etika i antropologija na semejstvo)
Sakam da prasam dali nekoj moze da mi odgovori Zaboraviv da gi prijavam ispitite i za niv ne zedov oceni Kako odi procedurata so zapisuvanje na nareden semestar
@Лииикии како не си зела оцени... барем во индекс да имаше... Ништо, прашај на студентски прашања најдобро. Знаеш кои се термините за запишување летен семестар? Кој семестар го запишуваш, втор?
Професорката е ок личност само предметот е тежок. Мене ми беше изборен задолжителен, книгата имаше околу 150 страници и секое поглавје беше опширно објаснето, си бара знаење, прашањата на испит беа тешки. Професорката има разбирање и некогаш пушта и со неколку одговорени точни прашања.
Бидејќи е втор семестар, можеш, но за понатака треба да ги имаш положено предметите од претходните семестри за да можеш да запишеш предмети од тековниот. На пример, кога ќе запишуваш 3 семестар, треба да ги имаш положено предметите од 1 семестар, само еден можеш да оставиш за презапишување. Ако имаш повеќе од еден предмет за презапишување, тогаш губиш предмет од 3 семестар, еден или повеќе, зависи колку презапишуваш.
Dali ako nemas potpis vo indeks od nekoj profesor moze da se uplati kako kaj dr fakulteti 1000den za potpisot
Здраво Emotional123, ја разгледувам целата тема неколку години подоцна од овој твој одговор, и не знам што се случувало во твојот живот - но ќе претпоставам дека имаш завршено. Имам неколку прашања до дипломиран психолог во нашава државичка па дали има начин некако да те исконтактирам?
Здраво дали некој знае нешто повеќе за смерот корпоративна безбедност, што де работи, дали е тешко, колкава е веројатноста за вработување
Како можам да го контактирам проф. Д-р Зоран Матевски од Институтот за социологија? Барав да најдам некаков начин за контакт, но не успеав.