Зависи за кој предмет и институт ти треба. Обично ги објавуваат на страната ама и некогаш доцнат со објавувањето па распоредот некогаш го праќаат на маил на координаторот.
Здраво, каде се наоѓа библиотеката на Семејни студии? Треба да си го земам индексот од таму ама не знам каде се наоѓа
Се наоѓа спроти библиотека за психологија малку подоле. Ако не знаеш каде е библиотека за психологија прашај долу на информации.
Isto e etika i etika i rodot, ne mora da se ide na predavanja, ako ti falat poeni za visoka ocenka mozesh da prezentirash kaj asistentot nejzin obrabotka na kniga
Некој од Педагогија да ми каже нешто за Вера-Дидактика како е начин на оценување и што се треба да се учи?
Дали некој има прашања по предметите Пенална и постпенална социјална работа и Семејни кризи и социјални последици?
Дали ако еден предмет не се положи во рок од две години (а се друго е положено), автоматски паѓаме во приватна квота?
Во приватна квота се паѓа ако предметот се запишува по трет пат, односно ако се презапиши по втор пат.
Да прашам нешто иако не верувам дека ќе го напишам разбирливо бидејќи сум прва година и уште работите ми се исмешани турли тава. Дали доколку сега паднам еден предмет на испит, дали можам следниот испит да го полагам кога јас сакам( 3та година,4та) или мора по редослед (втора година па ако пак го паднам 3та и така натаму)?
Можеш да го полагаш кога сакаш, но ако не се појавиш или не го положиш во трите предвидени испитни сесии, предметот ќе мора да го презапишиш. И доколку го презапишиш двапати по ред исти предмет, паѓаш во приватна квота.