Здраво. Ќе ве замолам мислење за следниве смерови: - Социологија - Безбедност, одбрана и мир - Социјална работа и политика -Семејни студии. Кој смер важи за подобар? Кој смер е полесен? Во кој смер има подобри проф.?
Од листата од смерот, во прва година имав избрано за летен семестар Педагогија на слободно време кај проф. Бараковска полагањата беа на истиот принцип како и кај најзините редовни предмети, има нејзина книга и треба да се купи. Го одбрав тој предмет затоа што другите два понудени не ми се допаѓаа, а вака сам по себе предметот не е многу тежок, средно. А од листата на УКИМ имав избрано Креативни техники кај проф. Софија кај таа професорка супер поминавме сите, не беше тешко изработувавме по еден проект и требаше да идеме на некои настани, немавме предавања за сега не знам може го има сменето принципот на работа . Исто така можам да ти предложам и Социјална заштита кај проф.Сунчица,и Родот и филозофијата кај проф. Денко. Се надевам ти помогнав
Завршив психологија каде што 4 предмет ни беше задолжителен. Не знам дали истиот професор предава и за други смерови, но би требало да е така. Добар е професорот, максимално се вложува бо предметот, нуди еден нов поглед/пристап, начин на размислување. Тестовите беа на заокружување. Нема да се покаеш ако го одбереш.
Да ве прашам колку пати треба да го имам презапишано предметот за да бидам од државна во приватна квота?
Јас доаѓам од економски факултет. Сакав да земам два предмети од универзитетска листа од филозофски - социјална заштита и етика. Ми кажаа дека се лесни овие предмети. Дали може некој да ми каже како се полагаат овие предмети сега откако настана пандемијава. Мене ми кажаа дека лани се полагало писмено, како е годинава?
Kreativni tehniki Socijalna rabota so deca i mladi vo rizik Siromastija i socijalna isklucenost koj od ovie predmeti e najlesen za izboren ?
Здраво може некој да ми каже за предметов Семејни проблеми и религиски инст малце повеќе, го имам избрано како изборен годинава.
Здраво Има ли некој од вас што студира педагогија на филозофски,што ги продава книгите? Или дали некој знае каде можам да купам книга на старо? Фала однапред