Каде можам да ја купам Георгиева, Л.; Творење на мирот-Мирот, безбедноста и конфликтите по студената војна; Филозофски факултет, 2015 ?
Може некој да сподели искуство, за смерот Специјална едукација и рехабилитација, поточно за професорот Владимир Трајковски, што бара на колоквиум, дали како есејски прашања, со заокружување, со дополнување, на што најмногу да се обрне внимание?
Ептен фина жена, убаво предава и се труди да објасни за да разбереш. Организирана е, никогаш не доцни со материјали како некои професори што пред колоквиум ти ја дава скриптата за учење. Ако полагањето ти е усно имаш шанси за подобра оценка, помага додека одговараш ако запнеш некаде и така.
Здравоо, сакав да прашам дали некој од вас што го има избрано предметот "Етиката и родот" дали ги има прашањата кои биле дадени за колоквиум?
Nekoj sto zavrsil ili sto studira psihologija da mi kaze za 1 godina profesorite sho prasanja davaat na kolokvium? Isto taka sekoj sovet e dobredojden☺️
Zdravo, dali moze nekoj sto polagal didaktika 1 kaj prof Vera, da mi pomogne da mi posoci na sto da obrnam vnimanie? Ili ako pameti nekoi prasanja da spodeli
Некој да сподели искуство со полаѓање колоквиуми по општа педагогија и развојна психологоија кај Баракоска и Фрицханд
Prof.Barakoska e super, lesno se pominuva lesni prasanja dava mislam na zaokruzuvanje, sramota da ne pomines A prof.Frichand isto dava na zaokruzuvanje no teski prasanja dava, imase pola padnati kaj nea, ama i dosta prasanja imase na testot, i primer 1 bod da ti fali za ocenka plus ona nema da ti popusti ni 1 bod
Проф Баракоска дава 5 прашања на колоквиум, не се на заокружување. Добра професорка е. Фрицханд одлично предава и ако слушаш стварно можиш да научиш, а на колоквиум дава на заокружување прашања, неколку со дополнување и неколку отворени прашања, но најмногу се со заокружување.
Koja godina si ti? Jas lani polagav kaj Barakoska na zaokruzuvanje bea A kaj Frichand site bea na zaokruzuvanje nemase nisto na nadopolnuvanje
Здраво дечки. Јас се запишав вонредно на Дефектологија. Имате ли некоја група на вибер или фб кадешто комуницирате?