Социјална заштита, етиката и родот и антропологија, ми треба мислење за нив како изборни предмети И кој е поинтересен за изучување, "Социјална заштита" или "Антропологија"
Да де си има закон, кој никој не го почитува, па дури ни ДПИ. Да не се лажеме, сите добро знаеме како одат вработувањата во образование.
Зависи каде не се почитува законот... Вујко ми е таму, така да... збори за нешто што знаеш не нешто што не знаеш
Добро штом вујко ти е во ДПИ, нормално дека тебе нема да ти треба партија и тој ќе среди да бидеш вработена каде сакаш. Ама друг ќе ти беше муабетот ако немаше некој свој во ДПИ.
Еве ја другарка ми нема никој па преку ДПИ и со судења што траеја 2 години се вработи без партии, па дури и решение доби.
Девојко, не знам зошто се обидуваш да не убедиш во нешто коешто не е точно. Сите знаеме дека за во државно треба врски.
Па и тоа е или врски или партии исто ти е... Прошетај по државниве институции и ќе видиш дали пола од вработените имаат соодветно образование или само држат места на луѓе што стварно учеле и го заслужуваат тоа работно место.Да си пукнеш од мака..
Е не е исто.Некои лепат плакати, некои не.Точно е за многу што така влегле, ама еве конкретно за мене можам да кажам дека си имам соодветно образование за моето работно место.
Еден од критериумите за да те вработат во државно е партија, мора да си член на партија за да си вработен. Затоа сите на државно, претходно лепеле плакати и се влечеле по митинзи.
Искуство за етика и родот и родот и спортот за изборни? Од друг факултет сум Начин на полагање,дали се задолжителни предавањата?
Кој го предава Етика и родот? Каков е за изборен? Каков е начинот на полагање,дали се дадени прашањата однапред?