Не знам која е, ама пиши Калина филозофски или Калина и презимето, сигурно ќе испадне страница од филозофски, отвори ја и од лева страна под сликата има податоци за неа, мејл, бр. на кабинет и тел.број.
Здраво, имам за продавање две книги. Историја на педагошки идеи и општа педагогија. Книгите воопшто не се користени, доколку некој е заинтересиран нека ми пише во порака.☺️
За овој предмет ќе добиеш насоки од асистентот со сите потребни информации и материјал за учење. Исто така ќе ве информират и на начинот кога и како ќе се спрведат предавањата и како ќе се реализира испитот. Инаку одличен избор имаш направено. Јас сум презадоволна од организираноста за тој испит но и за сите други изборни предмети што сум ги одбрала и од целиот институт воопшто.
Здраво, запишана сум на Филозофски факултет на Педагогија Дали може да ми каже некој за професорите Сузана Миовска-историја педагошките идеи Анета Бараковска- општа педагогија и Ана-развојна психологија Благодарам
Zdravo, dali nekoj ima iskustvo so profesorkata Jasmina Popovska od institutot za filozofija dali tesko pusta i kako se polaga?
Zdravo jas sum 4 ta godina medicina i se mislam da se zapisam na filozofski fakultet vo Skopje sum zaintetesirana za smerot socijalna rabota i politika sakam da rabotam so deca so razvedeni roditeli takvi slucaevi so razvedeni roditeli i ako moze nekoj sovet da mi dadete ako ima nekoj zapisano na toj fakultet
Здравоо, ја сум прва година и сакам да прашам некој што има предмет педагогија или било што кај проф. Алма Тасевска, јас имам изборен кај неа и ќе идам на испит сега знае ли некој како е кај неа на испит дали усно или писмено дали многу бара?
Не ве сфаќам со ова дали многу бара Реално, на научено, што ти прави разлика многу малку? Педагогија е теорија, ја учиш и одговараш
Побогу семејни студии, родови студии или педагогија коа ќе ми кажат дека студираат... смешки тралалешки
Пошто се гола вода. Предмети за петто одделение имаат. Оосбено родови и семејни студии не ги сфаќам озбилно. Педагогија ај ок до негде.
Педагози ни се потребни реално ама не ми беше тоа поентата. Сакам да кажам, кога учиш не ти прави разлика дали треба да одговориш 2 на заокружување или 20 цели есејски прашања, едноставно си учел
Па не се баш за петто одделение. За родови студии не знам, ама семејни студии и педагогија се корисни и потребни, не би рекла дека се смешки. Имам блиски кои студирале на овие факултети, си бара труд, посветеност и разбирање, ко и секаде, воопшто не ми е смешно. Материјалот и она што се изучува ако се полесни од други студии, не значи дека треба да се потценуваат. А членкава што прашала погоре е прва година, нормално е на почеток да се прашува човек што е и како е на испити.
Ни семејни ни родови студии не учат ништо. Во право е членката. Предметите им се како за петто одделение.
Како не учат ништо? Дали кога ќе пишете вакво нешто се чувствувате повеќе вредни? Мизерно и жално, искрено. Само овде може да се потценува образование. Да не било потребно, немаше да постојат тие студии.
Затоа што не учат, родови и семејни. Другарка ми заврши таму, курс да беше потешко ќе поминеше. Не е навреда, реалност е