1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Јаоо Владо, цел роман можам да напишам за тој човек...јас немам полагано усно кај него, но колешки полагале така. Давал наслов на рандом тема од учебникот и ти кажуваш што знаеш, мислам дека не положија тогаш :|.
    За оценката тешко искрено. Не знам кој предмет го полагаш кај него ама кај нас 95% од положените имавме 6ки и 7ци, ниту една 10ка и мислам една-две 9ки. Ликот е хаос, за кај него нема tips & tricks, едино ако е добро расположен можеш подобро да поминеш :rofl:. Шала на страна, он цени знаење, ако имаш добро научено и ти се погодат прашањата не би правел проблем. Good luck :muscle:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.468
    Аутистичен спектар на нарушувања го полагам, ама мислам дека го нема тој предмет на додипломски. Не беше возможно да се научи 400 страни со фонт 10ка, се е медицина, мноогу набројувања, многу гени, а касно почнавме со мастерот и немавме доволно време за учење... Плус други предмети рачунај... Од шо пробував се да научам наеднаш, се ми се испомеша, и сега ниеден предмет не знам ко што треба, а и на работа дека одам... Господи помилуј. :D Фала ти иначе! :hug:

На srhsejbsk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Ахх, ги знам книгите на Владо, сите му се исти, мене ми требаше повеќе време медицинските термини да ги научам него самиот материјал :rofl:. Бонус што немав биологија во средно...
    А и неговите предавања се лоши, лупнал на 90 слајда копирано од збор до збор од книгата и ги чита 3 саати.
    Не се секирај многу, сигурно нема да се растргнеш на сите страни. Со свое тепо и one thing at a time :f:

4. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.468
    @srhsejbsk Имам уште едно прашање до тебе. :$ Од слободна листа на ФЗФ видов еден предмет од Огнен Спасовски, Психологија на лица со посебни потреби, единствено тој ми изгледа интересно, другиве ми се многу смотани. Мислам дека Огнен предава на ваш смер, па сакав да те прашам дали чини, дал да бирам кај него? :D

5. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Огнен е срце! Предавањата му се интересни, некогаш знае да се зазбори многу ама вреди да се слуша. Психологија на лица со посебни потреби го немам слушано, но сум слушала Еволуциска психологија и беше презабавно. Ако го слушаш внимателно 90% од предавања ќе научиш, човекот е роден за да пренесе знаење :D

6. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.468
    Супер, него ќе го одберам тогаш. Јас немам предавања, плус и изборен ми е, така што само треба да отидам до кај него до кабинет да го побарам, да не знаеш каде му се наоѓа или пак имејл? Пробував да го најдам мејлот на страната на ФЗФ ама на што и да кликнам ми вика Not found. :| Извини што те малтретирам на секое, не знам ни библиотеката ваша каде е, за да прашам кај му е кабинетот. :D

Едит: Најдов уште еден предмет, Унапредување на менталното здравје од Катерина Наумова и сега се мислам и за него, ми звучи и овој интересно. Да не знаеш нешто и за овој предмет/професоркава? Не те замарам веќе ветувам. :tmi:

Последна измена: 2 февруари 2024
  7. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.361
    Не ме замараш не се секирај. Инаку страната на ФЗФ и кај мене не отвара, кој знае што прават :?:.
    Кабинетот на Огнен е веднаш до нашата библиотека. Библиотеката е на првиот кат (десно), во едно од ходничињата помеѓу двата тоалети. Секогаш мешам во кое ходниче е :tmi: (facepalm).

За Катерина и нејзините предмети ништо не знам, уште не сум стигнала до неа :D.

8. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    Здраво, дали може некој да ми препорача лесен предмет за летен семестар од Филозофски ? Барем да има 5 кредити. Само родот и спортот го имам земено до сега. Tnx

9. ang31a_

ang31a_ Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Здравоо девојки:)
    Дали некој искуства со следниве професори Ачковска Лешковска Даниела(Психологија) и Орхидеја Шурбановска(Психологија на семејство)?

10. PurpleUnicorn222

PurpleUnicorn222 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Zdravo devojkii, dali nekoja od vas bi mozhela da mi preporacha Izboren predmet od listata na ukim, prvenstveno od filozofski fakultet da e, da nema premn zamaranje samo.
    Mi se vidoa interesni Kreativni tehniki, Akademsko govorenje i pisuvanje i Mediumska kultura i mediumska pismenost.
    No stranata na fzf e padnata veke cela nedela nz shto e rabotata ne mozham da vidam koi profesori se osven za vtoriov.
    Fala vi odnapred :inlove:

11. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    Здраво, може да ми кажете како се проаѓа кај проф. Сузана Симоновска по предметот Етиката и родот ? Tnxx

12. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Интересен предмет е, али бара да направиш семинарска и презентација.

На PurpleUnicorn222 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. corpse bride

corpse bride Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    28
    rodot i sportot ili socijalna zastita? baraat prisustvo, proekt.. lesni se polaganjata?

14. PurpleUnicorn222

PurpleUnicorn222 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Odlicno e kaj prof. Suzana, jas go imav vo prva godina i mnogu dobro objasnuva, dava nasoki za uchenje, shto tocno bara, mislam deka mozes i nekoe delo da zemes da obrabotish za plus ocenka dokolku sakash, i prijatna profesorka e.

15. corpse bride

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    28
    dali prisustvo e zadolzitelno i dali dava prasanja, ili dali moze da bidat istite od libro?

16. corpse bride

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    28
    Mislenje za mediumska kultura.. go odbrav vekje samo dali pogresiv haha sorry po stoti pat sto prasuvam

17. Lucian1

Lucian1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    19
    Здраво. Дали професорката по предметот Социјална заштита бара задолжително присуство? Јас сум од економски и сакам да го изберам за летниот семестар ама не сум во можност да се појавам на предавања.

18. Pencil Case

Pencil Case Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Za prisustvo kaj prof. Suzana, sekoe prisustvo nosi po 1 poen.
    15 prisustva - 15 poeni.
    Inaku, 15 poeni dobivaš maksimalno za prisustvo (bez razlika dali ke prisustvuvaš i povekje od 15 pati). Megjutoa, taka dava moznost, site 100 poeni da gi osvoiš preku kolokviumi/ ispit, so toa što ispitot nosi vkupno 100 poeni. A ako polagaš kolokvium istiot nosi 50 poeni. Taka što, kaj prof. Suzana i bez prisustvo I bez prezentacii, bi mozela da si poloziš so 10-ka, ako osvoiš vkupno 91 poeni od dvata kolokviumi ili od ispitot.
    Vo sekoj slucaj prisustvoto ne e zadolzitelno. Potpis ke mozeš da dobieš i bez prisustvo.
    No ako sakaš povekje poeni, a voedno I ako sakaš da gi slušneš prašanjata i odgovorite za ispitot, prisustvuvaj, bidejki na sekoe predavanje gi kazuva, soglasno materijalot. A na vezbite, kaj asistentot, prezentirate delo po vaš izbor, koe nosi max 10 poeni.
    (Mislam deka imaše i opcija da se prepolagaat kolokviumite/ispitot, ako ne ste zadovolni od rezultatite, ne znam kako beše, informirajte se, vo sekoj slucaj)

Inaku, od mene imaš topla preporaka za etikata i rodot, predavanjata se zabavni, testovite lesni....

Good luck

На PurpleUnicorn222 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pencil Case

Pencil Case Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site,
    dali mozebi nekoj od vas godinava ili prethodnite godini go izbral predmetot ,,Voved vo rodovi studii", kaj prof. Bobi Badarevski?
    Iskustva?

20. Maja6888.

Maja6888. Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Здраво, дали некој продава книга од проф Горан Ајдински