Имав една дописничка која што студираше на овој факултет филозофски и ми остави прекрасен впечаток. Сметам дека е убаво да се имаат познавања од различни аспекти на дадени теми. Исцрпни одговори и размислувања даваат да бидат прочитани на прочуени филозофи како што се Аристотел, Платон, Фридрих Ниче итн. П.с. следбениците на Ниче и проповедниците на неговата филозофија и погледи се викаат нихилисти а, правецот-нихилизам. Убаво е да се знаат разни работи се си е за себе. Се нагласува макотрпната. И Пушкин вреди и треба да се спомене кога станува збор за да филозофијата и филозофските правци.
Дали некој исто има проблем да ги добие студентски прашања на телефон? Се обидувам да ги добијам два дена по ред, вртам во различно време, вика дека корисникот го има исклучено својот мобилен телефон. На овој број вртам со 02 напред, порано сум немала проблем:
Здраво дечки, Дали некој има полагано кај Стефан Пановски - Историја на стариот Рим на фзф, какви и кои најчесто прашања ги дава, колку е строг и слично? Може и да ми пишете и лп, ако не тука ) тенкссс
Здраво, дали може некој да ми даде инфо за запишување на празен семестар? Колку се плаќа, ако е останата само дипломската работа?
Здравооо, сакам да прашам дали некој имал предмет Семејна политика? И да предавала проф. Сузана Борнарова? Ме интересира каков и е предметот, дали и е тежок материјалот и професорката каква е, прв пат слушам за нејзе и предметот и и го одбрав за изборен па да си знам Фала ви однапред❤️
Здраво, дали родот и спортот е лесен предмет, со заокружување е колоквиумот? Го предава проф Денко Скаловски
Ако на некој му требаат книгите Политичка географија и геополитика од Тони Милески, и Творење на мирот од Лидија Георгиева, нека ми се обрати во порака.
Lesen e ama Denko si idel godinava u penzija. On beshe i Rod i filozofija 2018. Bar taka kazale na koleska sea koa bese po ocenka. Nie go imavme 2024 zimski. Niso ne kaza
Здраво,за Психогија (прва година) кои се изборни кои може да ги предложите? Како што се Филозофија,Социологија и Историја… Се мислам за предмет кој е интересен но и не претежок,бидејќи сепак е изборен… Фала ви!!
Оние кои имаат искуство и ако сте запознаени со предметите, професорите и смеровите од безбедност и од меѓународни односи? Попрецизно за втор циклус студии ама професорите се истите, а и предметите се слични. Може и порака ако не ви се пишува кај кои професори имате заглавено ама навистина ми требаат повеќе информации, ништо не знам околу овие и информациите кои се достапни се оскудни. А и малку итно ми е