1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. FairyGirl

FairyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    8
    Ние од прва година кога ќе можеме да почнеме со пријавување семестар на iknow системот? :^)

2. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Кај мене денес ми се појави опцијата за запишување семестар, па откако го внесов, ми се појавија предметите за избирање. Само не знам дали треба нешто дополнително да се направи при запишувањето на семестарот електронски.

3. FairyGirl

FairyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    8
    Јас не можам да одберам семестар ми пишува грешка o.O и ми пишува 2013/2014 година

4. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Хмм, не знам, почекај уште некој ден ако не. Доколку повторно ти покажува така пиши на техничката поддршка, брзо враќаат на мејлот. :)

На FairyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Како иде со презапишување на предмет? Колку се плаќа?? Како што?

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ништо. Го запишуваш во наредниот семестар. Ако си по новото т.е. генерација 13/14 (може и порано било истото) од прв семестар го запишуваш во 3, од 2 во 4 и се така. Ако го презапишуваш 3 пати предметот нешто беше со губење на државна квота или така нешто слично.

7. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    А колку се плаќа??

8. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Другарка презапишуваше, и рекле 1800. Ама таа презапишуваше изборен предмет и го менуваше.
    Не знам дали исто се плаќа да го смениш и презапишеш и само да го презапишеш.

На Oleeenka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    За менување се плаќа до 2000. Олееенка најубаво прашај си на факултетот зошто секаде различно прочитав, а еве и сега различно ти кажуваме. Колку што знам за презапишување кај нас не се плаќа, освен тие 300 денари за кредитите што ти се, дополнително не.

На Oleeenka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    каде слушаат предавања социјална работа и политика?

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Колку е преспективен смеров Социјална Работа и Социјална политика?

Дај ве молам кажете,што можеш да работиш. Можеби 100 пати имам прашано нешто во врска со овој факултет но ниту еднаш не добив одговор. :^) :^)

На DirtyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. frose1

frose1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    35
    Некој да ми каже шо изборни предмети да изберам, инаку сум прва година на педагогија. етика и психологија лесно е или ???

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Јас не сум на педагогија, ама за етика можам да ти потврдам дека е лесно.
    Многу мои колеги земаа етика изборен предмет во прв семестар и ептен лесно пројдоа. :)

14. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Етика кој професор ти е? Ако е Иванчо без мислење да си го земеш тој. За психологија исто во зависност од кој ќе ти предава, ако е Арнаудова лесно е, сепак ќе си учиш, но мораш на предавања да идеш, додека кај Иванчо нема ни учење ни предавања :D . Ако не ти се овие професори сепак етика земи си го, за психологија ако ти е интересно да го читаш тоа земи го ќе поминеш без проблем, а ако не тогаш одбери друг.

15. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583

Луѓе ај стварно нешто повеќе за смеров , и мене ме интересира :)
    Лесно, тешко?? Работа после ?
    Сигурно има некој што е запишан тука, помогнете ни ајде :D

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.716
    Допаѓања:
    98.596
    Ќе ви кажам од она што јас сум се распитувала на времето кога требаше да студирам, а не студирав тоа.

Колку што знам факултетот не е тежок, по старата програма порано дали имаше и околу 30тина испити, сега по нова не знам како е.
    Општо земено според мене, за жал скоро сите смерови на Филозофскиот факултет не нудат баш некоја перспектива, знам дека и на телевизија имам закачено некоја дискусија во врска со тоа зошто е така, само не се сеќавам што точно беше...

За работа со ова образование, самото име кажува - во Социјално како социјален работник. Знам дека е предвидено и во училиштата покрај педагог и психолог, да има и дефектолог и социјален работник, но тука сеуште не е така, а дали и ќе биде.
    Мислам дека тие се опциите од прилика, но како викаат, на крајот секој со својата среќа.
    Сведоци сме дека тука каде што живееме не оди вработувањето баш според образование, туку чиј/а си и кој/а (во најголем број од случаите).

17. Piink

Piink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Може некој да ми каже за предметот психологија, што го слушаат ( пред се како изборен предмет ) студенти од други факултети, кога и каде се предавањата? Го запишав во овој семестар, кај некој си професор Огнен, па ако има некој информација би му била благодарна, ако не да си прашам на студентски.

18. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Дечки, кој студира на институтот за социјална работа и социјална политика, ве молам пишете ми кои се предметите за 1ва година (задолжителни), и како се снаоѓате, лесно ли е?

19. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Ај некој лесен изборен предмет , освен етика ?

20. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Дали некој е запознаен дали може на филозофски да се плаќаат потписите? каок што се плаќаат на др. факултети????