Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    69
    Знам дека касно одговарам на ова, но како некој што е во фаза на спремање дипломска на семејни, осеќав потреба да кажам дека апсолутно се што имаш напишано е точно. Камо да размислев за ова подобро кога се запишував, сега ќе имав зачувано и време и пари кои буквално ги "фрлив". Но ете, се што ме интересираше беше психологија и бидејќи таму не ме примија, избрзав и се запишав на смеров што претходно не знаев дека постои. Професорките си се супер, немав никаков проблем со ниту еден професор, се беше океј, но да не се лажеме, иднина и добра работа со семејни едноставно нема. Потпишувавме и петиции, и се, но ништо не е сменето и не верувам ни дека во иднина ќе се смени. И да, според мене единствени корисни и асални предмети беа: Развојна психологија од Ана, Психологија на семејство и Психологија на партнерски односи од Орхидеја, Ментално здравје од Ангелка, Социјална работа со семејство од Борнарова, Семејно право од Наташа, Семејни кризи и социјални последици од Иван. Ова се единствените предмети од сите четири години кои стварно те учат нешто и кои би ти послужиле во иднина. Другово... не беше ни на ниво за средно, во средно поголем и потежок материјал учевме. Тоа е што е, им посакувам повеќе среќа на идните генерации :))

Последна измена: 23 април 2025
    На pilemile, Just.do.it и blueeparadise им се допаѓа ова.
  2. anidze

anidze Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    21
    Некој да не има прашања по предметот Професионална ориентација и оспособување од проф. Наташа Трајковска Станојковска од СЕР?

3. ninanina9

ninanina9 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има прашања по предметот Психосоцијален развој за втор колоквиум или за испит од кај професор Иван и за стрес и справување исто така?

4. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    69
    Ја ги имам за стрес. Ако сакаш пиши ми порака, ќе ти ги пратам.

5. gagaqueen

gagaqueen Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам какво е студирањето на насоката Безбедност на Филозофски факултет при УКИМ. Какви се предметите, професорите, атмосферата? Дали има многу за учење и дали е интересна насоката?

Ако има некој што студира или студирал таму, би ми значело ако сподели искуство.
    Фала многу!

6. ninanina9

ninanina9 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Случајно некој да не има прашања по изборниот предмет Академско говорење и пишување од кај проф Наташа? Искуство за полагање кај неа, какви прашања дава..?

7. Anna**

Anna** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој ја презентираше семинарската оваа година по предметот Спортот и родот/ Психологија на спортот од Филозофски Факултет? Како одеше полагањето дали имаше дополнителни прашања, дали се читаше…?

8. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Кога се уписите за 2025/26‽

9. its draco

its draco Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Дали некаде може да се најдат предметните програми за задолжителните предмети од филозофски? Конкретно за СЕР?

10. pilemile

pilemile Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    66
    нема многу за учење искрено, но не значи дека е ептен лабаво само не се престроги професорите, нема да зажалиш ако се запишеш, луѓето се исто топ од секоја генерација, разгледај ги предметите во распоредот ако те привлекуваат темите запиши се, ако треба нешто инфо пиши ми позз

На gagaqueen и Liddeee им се допаѓа ова.