Филозофски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од kawasaki-girl, 16 октомври 2010.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    42
    Знам дека касно одговарам на ова, но како некој што е во фаза на спремање дипломска на семејни, осеќав потреба да кажам дека апсолутно се што имаш напишано е точно. Камо да размислев за ова подобро кога се запишував, сега ќе имав зачувано и време и пари кои буквално ги "фрлив". Но ете, се што ме интересираше беше психологија и бидејќи таму не ме примија, избрзав и се запишав на смеров што претходно не знаев дека постои. Професорките си се супер, немав никаков проблем со ниту еден професор, се беше океј, но да не се лажеме, иднина и добра работа со семејни едноставно нема. Потпишувавме и петиции, и се, но ништо не е сменето и не верувам ни дека во иднина ќе се смени. И да, според мене единствени корисни и асални предмети беа: Развојна психологија од Ана, Психологија на семејство и Психологија на партнерски односи од Орхидеја, Ментално здравје од Ангелка, Социјална работа со семејство од Борнарова, Семејно право од Наташа, Семејни кризи и социјални последици од Иван. Ова се единствените предмети од сите четири години кои стварно те учат нешто и кои би ти послужиле во иднина. Другово... не беше ни на ниво за средно, во средно поголем и потежок материјал учевме. Тоа е што е, им посакувам повеќе среќа на идните генерации :))

Последна измена: 23 април 2025
    На Just.do.it и blueeparadise им се допаѓа ова.
  2. anidze

anidze Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    21
    Некој да не има прашања по предметот Професионална ориентација и оспособување од проф. Наташа Трајковска Станојковска од СЕР?

3. ninanina9

ninanina9 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има прашања по предметот Психосоцијален развој за втор колоквиум или за испит од кај професор Иван и за стрес и справување исто така?

4. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    42
    Ја ги имам за стрес. Ако сакаш пиши ми порака, ќе ти ги пратам.

5. gagaqueen

gagaqueen Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2025
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам какво е студирањето на насоката Безбедност на Филозофски факултет при УКИМ. Какви се предметите, професорите, атмосферата? Дали има многу за учење и дали е интересна насоката?

Ако има некој што студира или студирал таму, би ми значело ако сподели искуство.
    Фала многу!

6. ninanina9

ninanina9 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Случајно некој да не има прашања по изборниот предмет Академско говорење и пишување од кај проф Наташа? Искуство за полагање кај неа, какви прашања дава..?

7. Anna**

Anna** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој ја презентираше семинарската оваа година по предметот Спортот и родот/ Психологија на спортот од Филозофски Факултет? Како одеше полагањето дали имаше дополнителни прашања, дали се читаше…?