Филозофски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by kawasaki-girl, Oct 16, 2010.

1. kim.k

kim.k Популарен член

Студира некој на институтот за безбедност, одбрана и мир? Се мислам меѓу овде и фалултетот за безбедност - криминалистика. Знае некој по детално еве на пример од овде ја прифаќаат дипломата за вработување како полицаец или не? Ако некој е информиран за нешто ве молам пишете, веќе очајна станав не знам што да одберам 8-|

jenifer lopez likes this.
  2. Chimera

Chimera Популарен член

Знае ли некоја феминка какви прашања дава проф.Емилија Петрова Ѓоргева по педагогија? Има дадено некои презентации ама премногу се опширни

3. iskraFem

iskraFem Истакнат член

Некој да сподели некое искуство од кај Солунчев - Нововековна филоофија. Го имам иборен па да знам дали да бирам

4. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Ристо Солунчев е најзабавниот (машки) професор, така да ќе поминеш лесно кај него, но секако ќе треба да вложиш и малце труд.
    Предметот не е тежок, но не е ни 2+2, али со Солунчев се ќе биде океј. Ќе мораш редовно на предавања, за да сфатиш поубаво и полесно да ти иде учењето.
    Со лесно. :)

5. iskraFem

iskraFem Истакнат член

@Oleeenka Ти благодарам, го одбрав предметот.

Инаку слушам муабет се врти меѓу колегите на Филозофски дека од овој семестар и покрај двата колоквиуми ќе се воведува задолѓителен усмен испит. Колку сте запознаени со тоа и дали е вистина?

6. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Jaс лично не сум слушнала ништо околу тоа. Ако знае некоја колешка нека не извести. Уште тоа ни фали :doh:

7. nadja29

nadja29 Истакнат член

Вака јас студирам на филозофски факултет има уште еден испит и ме интересира дали можи самиот факултет да те префрли од државна квота во приватна?Денес презапишував предмет и кога отидов на студенски прашања ми кажа дека ме префрлиле во приватна квота и дека треба да плаќам казна за дипломскиот труд како предмет!Некој да ми објасни зошто мораме да плаќаме казна и како е можно да ме префрлат во приватна квота кога договорот што го потпишував пишува дека сум во државна:Благодарам однапред

8. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Студира некој на родови стидии и семејни студии? Што се учи? Лесно,тешко? Што може да се работи со тој факс? Т.е што си дипломиран по завршувањето на факултетот?

9. Piink

Piink Истакнат член

Сакам да прашам дали знае некој каде може да ја најдам книгата ФЕМИНИСТИЧКИ ПОЧЕТОЦИ НА СООЦИЈАЛНАТА РАБОТА.

10. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

имам слушнато дека од наредна година ке се укинуваат колоквиумите и се кје биде на испит ,усно.

11. ferm

ferm Истакнат член

Здраво би сакала да ве прашам за катедрата по историја? Како сте задоволни? Како со профеосрите, дали се коректни? Се полага на колоквиуми или има само испит? Ако сака некоја која што студира да ми каже нешто повеќе. Би сакала да се запишам, ова би ми бил втор факултет, историјата ми е љубов од мала. Ви благодарам

12. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Луѓе тука никој ништо не објавува.. Дај кажете нешто повеќе за Институтот за социјална работа и политика, планирам таму да се запишувам.. Дали има многу заинтересирани, како е со професорите, предметите?

13. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Од колку саат работи студентски прашања? Знае некој?

14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Од 11 до 14 со студенти :)

15. Dennings

Dennings Популарен член

Ај некој што е на Социјална работа или планира да се запишува нека ми пише. Ми требаат повеќе информации за смеров.. има ли конкуренција,тешко / лесно...

SweetAna likes this.
  16. FairyGirl

FairyGirl Истакнат член

Работат ли студентски прашања периодов??

17. BE YOU

BE YOU Истакнат член

Здраво! Потребна ми е мала помош :) Започнувам втор циклус на студии, е сега сакам да прашам дали некој има искуство со смерот МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕКОВИ РЕСУРСИ на филозофски факултет, секоја информација е добредојдена :)

18. Bellamy

Bellamy Активен член

Историjата како смер ти е полесна ако jа сакаш како наука и ако имаш основа.Како факултет не би го ставила во тешки.Нормално има 2,3 професори кои се попроблематични но тоа го има секаде.
    Има колоквиуми,испитите се 99% усни.Доколку имаш прашанjа слободно контактираj ме во ЛП.

Инаку,знаете од коj датум точно почнува испитна?

19. moni18

moni18 Истакнат член

Здравоо :) Дали има некој што е запишан на родови студии? Како е, тешко/лесно? Дали има кај нас работа со тој смер и што би можела да работам ?

20. Bellamy

Bellamy Активен член

Од она што го знам од луѓе што знам дека го студираат премногу е лесно,јас имав прилика да учам еден предмет од тој институт.Во принцип се учат,наједноставно кажано,правата на жената.Може да се работи главно во невладини организации,ама има сигурно и 2,3 работни места по министерствава каде би можела да работиш.
    Ама ако не се лажам веќе 3 години по ред нема уписи на тој смер :|