Ти благодарам Толку ми е измешана главата, што наместо за семејни студии да прашам, сум пишала родови
Edno prasanje feminki,dali nekoj znae da mi dade poveke informacii za studii na smer psihologija,dali moze vonredno da se zapise,ako ne kolku casa otprilika se predavanjata,so kolku prosek primaat. Sakam da se zapisam ama sum vo raboten odnos pa ne znam dali e izvodlivo da balansiram.
Вонредно на психологија нема. Оваа година примаат 30 во државна 30 во прватна квота.А се запишуваат јаки студенти.
Конкретно за на психологија, морам редовно да одам на сите предавања или може директно на испит да одам? Пример, да не отидам неколку пати ќе можам да полагам испит? И дали би ме примиле воопшто, поените за упис ми се 73,204 а општиот успех од сите 4 години ми е 3,6 ,така нешто.
Здраво дечки, поднесов документи за упис на институтот за социјална работа и политика, има некој што се запишал овде или пак веќе студира, да ме упати во врска со професорите, предметите, испитите дали се сите есејски или има усно?Уште одамна сум решена да студирам таму и неколку пати имам пишано во темава ама одговор не сум добила, не знам зошто многу е мала заинтересираноста за институтов.. П.С Среќно на сите што се запишавте на филозофски!
Редовна ако се запишеш подразбира дека цело време треба да идеш на предавања Има професори што бараат редовност и водат список кој оди кој не ама па има професори што не се замараат баш. Иначе бодови добиваш и од редовност така да пожелно е да си бидеш редовна колку што можеш повеќе
^Па не е само до таа двојка ти кога се запишуваш. Ќе си го пресметаш успехот од сите четири години + матурата а соодносот на поените ти е 60:40 ,максимумот поени што можеш да ги добиеш од матура ти се 40. А и се зависи на кој смер се запишуваш, колкава е заинтересираноста и поените на другите кандидати. Ако се запишуваш на втор уписен, среќно! Инаку, ве молам некој да ми каже дали ќе можам во втор семестар да се префрлам на друг смер, нормално ќе си ги полагам испитите од прв семестар што сум ги немала. И дали даваат да се префрлиш само ако некој се откаже или?
Дечки еве еден совет за изборен предмет од мене, сите што имате право да го избетере изберете го предметот Античка митологија од професорот Ратко Дуев. Предметот е многу лесен и интересен, а професорот и асистенката се најдобри на цел свет! Изберете го сигурно нема да згрешите!
Здраво,има ли некој тука што студира класични студии?Планирам тоа да се запишам вгодина,некој совет,како предметите,што може да се работи,има ли работа ?
А со изборниве како оди,ако е запознаена некоја нека даде предлог за психологија кои изборни да ги пишеме
Некој да ми каже за предметот дислексија и дисграфија на институтот за дефектологија, кој е професор како се полага....