Godinava sum maturnatka si sakam da se zapisam na Psihologija. Dali nekoj ke moze da mi kaze kako e so upisite, dali baraat visok prosek? Site godini imav 4.2 a ovaa godina za sega sum odlicna. Dali ke moze so vakov uspeh da se zapisam na psihologija ?
Секој што ќе го прашам што да бирам изборем ми вика етика, било прелесно давал прашања незнам точно колку и тие се паѓале, така да ти препорачувам да си одбереш етика.
Јас сум од економски и затоа прашувам не сум информирана баш за предметов, прашањата на пишување или заокружување се,? Ок ли е професорот? Голем ли е материјаллот за учење?
Прашањата се со заокружување. Најди ги од некој ако ги има (јас ги немам прашањата бидејќи не ми го отвараше фајлот во телефон,инаку ќе ти ги пратев) и научи ги одговорите,навистина се лесни, сите оние кои го зеле тој предмет за изборен го имаат положено. Барем ќе имаш време да се посветиш на потешките предмети,овој не бара многу замарање.
Ти благодарам многу. Случајно ако ги најдеш прашањата ти од некој што ги зачувал, доколку не ти е тешко препрати ми ги. Уште еднаш фала за брзиот одговор.
Ако полагаш нареден (летен)семестар, професорот сам ќе ви ги даде. А доколку сега полагаш пред испитот напиши ги во телефон, ливче или со друга метода за препишување, затоа што барем кај нас имавме можност дури и да се консултираме меѓусебно
Луѓе на iknow ми пишува дека должам 799 денари дали некој знае да ми каже што да пишам на уплатницата цел на дознака за да ги уплатам, дали некој уплачал така?
lele te molam ako mozes da mi kazes nesto povekje, kakvi predmeti ima, sto moze da se raboti osven kako profesor i vo muzej, dali premnogu baraat profesorite
Ќе може некој да ми даде повеке информации за факултетот историја на уметност и археологија?Дали е тежок,кој предмети ги има,кои се изборни предмети,дали бараат висок просек за упис и слично.
Дали е вистина дека за трајно откажување од факултет, (со претходно редовно намирени долгови во однос на семестри и др. административни трошоци), се плаќа одредена висока сума пари за да си ги добиеш документите од средно училиште назад? Инаку, да појаснам, мене оваа година ми е ставена во мирување до септември, и не размислувам да продолжам, па затоа ме интересира дали оваа информација - околу дополнителното плаќање за откажување е веродостојна? Благодарам.
Ако се мислиш меѓу двете, бирај си археологија. Подобри професори има, поинтересен материјал, и практична настава која ќе ти биде преинтересна. Изборни предмети секој семестар се различни. Висок просек не знам дали бараат, зависи од тоа колку се упишале. @Nalayan Мислам дека се плаќа за да си ги земеш документите. Другар сакаше да се отпише ама му кажаа некоја сума која треба да ја плати бидејќи остава празно место во класата, па не се отпиша. Си го остави во мирување и ником ништо. Кога му требаа документите, само ги зема, направи копија и заверка и ги врати назад. За сумата не знам колку би била, може треба да прашаш.
Здраво! Дали може со дипломиран социолог, да се продолже на постдипломски студии на педагогија. А кога ќе завршат и тие студии лицето да се вработи како социолог - професор или педагог - професор. Ќе може некој детално да ми објасни.